Nekupujte mačiatka, adoptujte si ich

Vyhodené mačky ponachádzali v škatuliach v Bašovciach i Veľkom Orvišti, iné sa túlali po piešťanských uliciach. Útulok Piešťany aktuálne poskytuje starostlivosť mačkám a mačiatkam rôzneho veku, sfarbenia či typu. Ak premýšľate nad tým, že by ste svoj domov radi rozveselili mraučaním a pradením, štvornohé chlpáče nekupujte, ale radšej adoptujte.

Takéto klbká čakajú, kým si ich adoptuje nová rodina. (Autor: Útulok Piešťany)

Tigrovanú mačku, ktorej v útulku dali meno Sarma, našli s tromi maličkými v škatuli ešte s mačkou Tejou a jej dvomi mačiatkami v obci Bašovce pri ceste. Boli veľmi vyhladované, dehydrované a mali veľké šťastie, že ich ktosi našiel. Mama Sarma poctivo dojčí svoje tri mačacie ratolesti, ktoré majú len niekoľko týždňov. Jeden z nich je kocúrik, dve sú mačky.

Spomínaná Teja, ktorú našli taktiež škatuli v Bašovciach, je dlhosrstá mačka. Podľa ošetrovateľov je veľmi prítulná a „mojkavá“, má rada svoje pohodlie. Našli ju aj s jej dvomi mačiatkami – obe sú mačky, jedna tigrovaná, druhá strakatá čierna.

Päť približne dvojmesačných mačiatok, tri kocúry a dve mačky, našli vo Veľkom Orvišti.

Domov hľadá aj zúbožené ani nie dvojmesačné mačiatko, ktoré našli na Teplickej ulici v Piešťanoch. Malo zalepené očká, na ktorých sa potvrdil herpes vírus. V súčasnosti je v dočasnej opatere v liečbe a zotavuje sa. V Piešťanoch na sídlisku N. Teslu našli aj Rianu – mačku ryšavej farby.

Domov hľadajú aj dospeláci a takmer dospeláci Lacko, Aqua, Kelly, Kitty, Mirka, Anastázio a Miško. Kým Kitty a Kelly sú dlhosrsté mačky, Mirka pripomína pumu. Anastázio je bielo-tigrovaný a Miško bielo-čierny.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf