Miš Maš i s tvorbou vlastných gumičiek

Kultúrno-kreatívne centrum Arta počas víkendu opäť ožilo. Zaplnili ho návštevníci, ktorí dorazili na obľúbený Miš Maš bazár, teda podujatie, kde sa veciam dáva druhá šanca na život, kde si môžu ľudia podebatovať, poobdivovať iných či inšpirovať sa. Vyzdobený priestor spájajúci Kollárovu ulicu s Teplickou v Piešťanoch sa stal v sobotu 18. júna miestom, kde sa snúbila ekológia s príjemnými rozhovormi, vôľou pomáhať, ale aj láskou k literatúre.

Eventový priestor Arty sa v sobotu 18. júna premenil na veľký bazár. (Autor: am)

Ako uvádzajú organizátori, Miš Maš bazár je nové komunitné podujatie v Piešťanoch. Cieľom je využitie a recyklácia starých a nepoužívaných vecí. Je to združenie komunity ľudí, ktorí chcú posunúť svoje nepotrebné veci ďalej alebo si „uloviť“ originálne kúsky. V sobotu

18. júna sa pred Artou, ale aj v jej eventovom priestore zišlo niekoľko predajcov, ktorí namiesto vyhadzovania už nepoužívaného oblečenia, obuvi, doplnkov či bižutérie zvolili radšej možnosť posunúť ich ďalej. Za symbolickú sumu si návštevníci mohli obohatiť šatník, a to ekologicky a udržateľne. Výhodou tohto priestoru bola možnosť vyskúšať si pred kúpou oblečenie v skúšobnej kabínke.

Súčasťou podujatia bola možnosť vypočuť si tvorbu mladých autorov, ktorí čítali vlastnú poéziu a prózu. Nechýbal ani swap, teda výmena kníh. Nasledoval workshop vytvárania vlastných gumičiek. I toto sa nieslo v udržateľnom  móde, keďže účastníci upcyklovali látky z Textile house secondhand. Kto chcel, mohol si tiež priniesť konkrétny kus látky alebo oblečenia, z ktorého si chcel gumičku vyrobiť. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav