Folklór ukážu muzikanti v barokovom i modernom štýle

Jedinečné spojenie baroka, moderného štýlu a folklóru. Na pódium Domu umenia Piešťany prichádza v nedeľu 26. júna o 19.30 h zoskupenie Solamente naturali a Zuzana Mojžišová so spoluhráčmi. Muzikanti spoločne priblížia folklór v netradičnom šate.

Diváci počas koncertu uvidia jedinečné spojenie baroka, moderného štýlu a folklóru. (Autor: archív zoskupenia)

Piešťany, prináša spojenie dvoch kontrastných hudobných zoskupení – ensemblu barokovej hudby Solamente naturali, hrajúcom na originálnych dobových nástrojoch, pod vedením huslistu a umeleckého vedúceho Miloša Valenta, a modernej folkovej skupiny speváčky Zuzany Mojžišovej a tria jej spoluhráčov. Obe zoskupenia ponúknu vlastný umelecký pohľad na spracovanie folklórnych tém, jedna v barokovom a druhá v súčasnom modernom štýle.

Zuzanu Mojžišovú, priekopníčku world music na Slovensku a držiteľku ocenení Aurel, bude sprevádzať Miki Skuta hrou na klavíri, huslista Stanislav Palúch a Rasťo Andris, ktorý zahrá na dychových nástrojoch.

Súbor pre starú hudbu Solamente naturali, ktorého umeleckým vedúcim je vynikajúci huslista Miloš Valent, vznikol v roku 1995 ako flexibilná kombinácia umelcov rôznych odborností, ktorí sa chceli venovať prezentácii hudby 17. a 18. storočia. Repertoár je prvoradý a určuje presné obsadenie súboru. Tak je Solamente naturali raz triom či septetom, inokedy súborom barokového typu, predvádzajúcim barokové oratóriá s orchestrom a zborom. Členovia súboru majú úroveň sólových hráčov, radi objavujú neznáme teritóriá a púšťajú sa do náročných projektov.

Vstupenky v hodnote 20 eur je možné zakúpiť v sieti Ticketportal alebo priamo v pokladni Domu umenia. Rezervovať si ich môžete aj online prostredníctvom portálu www.navstevnik.sk.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava