Výtoky opäť ožijú turistami a cykloturistami, ktorí sa vyberú za pamiatkami okolia

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 22. júna 2022, 00:02

Po stopách okolia Výtokov je pomenovaný názov štvrtého ročníka podujatia, organizovaného Klubom slovenských turistov Tesla Piešťany, pre širokú verejnosť v sobotu 25. júna, ktorý sa koná ako podujatie Olympijského dňa.

Ladislav Beleščák, predseda KST Tesla Piešťany (Autor: archív klubu)

Na potulky za zdravím a zážitkami v prírode platí pozvánka pri príležitosti Himalájskej tragédie významného športovca, narodeného v Piešťanoch, Vladimíra Plulíka, preto je spojená i s uctením si jeho pamiatky na pietnom mieste na Sokolích skalách. Trasy sú vedené aj k prírodným pamiatkam Dolnosokolských jaskýň a k Visiacim skalám, i cez Trhovičnú lúku.

Pre peších turistov s paličkami i bez nich je pripravená osvedčená hlavná približne šesťkilometrová okružná trasa vhodná aj pre rodiny s deťmi so štartom a cieľom na Výtokoch a pre cykloturistov asi 20 kilometrov dlhá cieľová jazda, ktorá vedie mimo cestnej premávky prevažne hrebeňom Považského Inovca s individuálnym štartom v Piešťanoch a cieľom na Výtokoch.

Do cieľového miesta, ktorým je 10 km od Piešťan vzdialené Rekreačné zariadenie Výtoky, si účastníci môžu zvoliť aj iné značkované trasy a zoznámiť sa tam i s netradičnými prírodnými športmi a schopnosťami, či prácou s mapou, buzolou a ďalšími pomôckami v prírode, alebo si len tak opiecť prinesený špekáčik na otvorenom ohni.

Počasie by malo priať, a tak pokiaľ ešte nemáte program na víkend, urobte niečo pre svoje zdravie a vyberte sa na Výtoky. Zážitok vám bude pripomínať aj Ďakovný list, ktorý dostane od organizátorov každý účastník. Bližšie informácie o podujatí sa dozviete na stránke www.askpn.sk/podujatia/turistika.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav