SZUŠ: Blysli sa výtvarníci i hudobníci

Žiaci zo Súkromnej základnej umeleckej školy v Piešťanoch ukázali, čo sa v posledných mesiacoch naučili. V utorok 7. júna sa v Elektrárni Piešťany uskutočnila vernisáž s oceňovaním absolventov výtvarného odboru, nasledoval záverečný koncert hudobníkov.

(Autor: am)

V rámci výstavy sa predstavili deti a mladí umelci z celého štúdia. „Ja mám starších žiakov od piateho ročníka až po dospelákov. Ich rukopis, umelecké vyjadrenie je už zrelšie. Venujeme sa všetkým technikám, ktoré sú k dispozícii,“ uviedla pedagogička Miriam Mikušecová. Menšie deti vedie Kristína Bartošeková.

Na výstave sa nachádzali maľby, grafiky, kresby, trojrozmerné diela „Tým, že bol lockdown, nepodarilo sa nám vystavovať na polroka. Bolo to hektické a dosť ťažko sa teraz vyberalo z diel a dávalo sa to dokopy. Je toho veľa, ale chceli sme, aby deti svoje diela videli,“ prezradila Mikušecová.

Vystavené práce ukázali, čo sa deti a mladí študenti naučili, pričom si svoje diela mohli poprezerať navzájom. „Ale najmä je dôležité, že výsledok ich práce mohla vidieť verejnosť, rodičia, priatelia. Je to prezentácia toho, kam až dospeli, ako sa zdokonalili. Ďakujem riaditeľke Kataríne Hallovej, že nám umožnila využiť priestory Elektrárne, vážim si to,“ doplnila pedagogička. Jej zverenci sú vraj senzační. „Nemôžem sa sťažovať. Mnohí sa sťažujú na mladých, akí sú, no ja mám asi iné deti. Sú úžasné, je medzi nami kamarátsky vzťah. Chodia k nám preto, že to majú radi a chcú byť lepší a lepší,“ dodala učiteľka s tým, že viaceré z jej talentov študujú výtvarníctvo aj ďalej na stredných školách.

Radosť z výstavy neskrýval ani riaditeľ školy Tibor Ukropec. Zhodnotil, že prostredníctvom vystavených diel môžeme vidieť, akú emóciu deti prežívali, keď tvorili, pričom výsledný efekt by nedosiahli bez učiteliek. „Máme stabilný kolektív, veľmi dobre si vychádzajú,“ skonštatoval riaditeľ. Pripomenul aj dôležitosť umenia. „Umenie sa im môže stať akýmsi ďalším partnerom, na ktorého sa môžu spoľahnúť. Môžu prostredníctvom neho ukázať, čo cítia. A výkres im nebude odvrávať,“ doplnil s úsmevom Ukropec.

Po skončení slávnostnej vernisáže a ocenení absolventov sa rodičia a všetci ostatní presunuli do hlavnej sály, kde sa konal koncert hudobného odboru. Zaznel orchester, speváci, „klávesáci“, bubeník a ďalšie deti s nástrojmi. Rodičia ich nezabúdali podporiť hlasným potleskom. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek