Lúka v záplave kvetov

  • Kultúra a spoločnosť / Región
  • 19. júna 2022, 07:45

V obci Lúka sa počas prvého júnového víkendu uskutočnil štvrtý ročník súťaže o najkrajšiu ružu a oslavy Medzinárodného dňa detí. V tomto roku vystavovali pestovatelia ruží z Lúky a okolitých obcí 160 exemplárov. Výstava s podtitulom Lúka v záplave kvetov sa konala v priestoroch učebne Kostola Sedembolestnej Panny Márie, naaranžované kvety boli vystavené aj priamo v kostole a okolie bolo zaplavené kvetmi. Poradie ruží určili návštevníci výstavy v hlasovaní.

Vybrať zo záplavy krásnych a voňavých ruží najkrajšie nebolo jednoduché. (Autor: FB Obec Lúka)

Najlepšie pestovateľky a pestovatelia, ich zoznam je v poradí, ako sa umiestnili: Emília Urbanová (Modrovka), Zdenka Hulmanová (Modrovka), Oľga Kasanová (Lúka), Simona Turasová (Lúka), Oľga Kasanová (Lúka), Mária Juríková (Modrovka), Petra Pániková (Lúka), Anna Kupcová (Modrovka), Edita De Santis (Lúka), Adam Kováč (Modrovka).

Obec Lúka: „Ďakujeme našim dievčatám 68+, že upratali a skrášlili okolie kostola na víkendové akcie.“

Návštevníci výstavy si mohli pozrieť fotografie okolia Lúky v čase, keď kvitla ďatelina purpurová, ktorá vytvorila jedinečnú atmosféru okolitej prírody. Na počúvanie zahrala Ľudová hudba Polún zo Starej Turej. Pre deti bolo na priestranstve vedľa kostola pripravené množstvo aktivít. Deťom sa venovali animátorky, mali možnosť voziť sa v hasičskom aute, v traktoroch z Poľnohospodárskeho družstva podielnikov Tematín, zastrieľať si zo vzduchovky, vyšantiť sa na skákacom hrade. Ukážku „zásah vodou“ predviedla skupina mladých hasičov Modráci pod vedením Evy Potočkovej.

V nedeľu pokračovala akcia aj pre deti maľovaním na tvár, s programom sa predstavili deti z Materskej školy Lúka a žiaci Dominika Kadlecová a Michal Krajčech. Po ich programe nasledovalo vystúpenie Dua Lucia a Samuel a Folklórneho súboru Modrovan.

Starosta obce Marian Haluza úprimne ďakuje všetkým, ktorí akokoľvek prispeli k tejto akcii. Predovšetkým obetavým ženám, organizáciám – JDS Lúka, Poľovnícky spolok, DHZ Lúka, PDP Tematín, všetkým sponzorom, kvetinárstvam, ktoré darovali kvety, mládeži, ktorá sa aktívne zapojila, poslancom a zamestnancom obce. Starosta ďakuje i p. Čechvalovi za vyhotovenie fotografií, ktorými obohatil výstavu a taktiež zdokumentoval túto akciu venovanú kvetom a deťom.

Obec Lúka

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel