Piešťanské Kočky vyhrali turnaj Beach Handball Cífer

  • Šport / Hádzaná
  • 15. júna 2022, 17:59

Hráčky MHK Piešťany pod názvom Piešťanské Kočky sa stali víťazkami turnaja Beach Handball Cífer 2022. Okrem nich sa na ňom predstavili žiačky Cífera, dorastenky Cífera a dorastenky Serede.

Plážové hádzanárky z Piešťan nenašli v Cíferi premožiteľky. (Autor: archív MHK)

Kočky v prvom zápase nastúpili proti seredským Slávistkám. V prvom polčase hrali technicky lepšie, eliminovali silovú prevahu Seredčaniek najmä pri streľbe dvojbodového strelca a vyhrali ho 21:17. V druhom dejstve sa Kočky trochu trápili v streľbe a nakoniec sa Seredčankám podarilo vyrovnať v posledných sekundách. V súboji o zlatý gól boli Slávistky úspešnejšie a vyhrali druhý polčas strelou dvojbodového hráča 18:16. V samostatných nájazdoch sa prejavila lepšia technika zvládnutia dvojbodových strelcov a výborné zákroky brankárky Barlovej – Kočky vyhrali nájazdy 7:4 a celý zápas 2:1.

V druhom stretnutí nastúpili Piešťanky proti rovesníčkam z Cífera – Svajchen. Už v prvom polčase, ktorý vyhrali 31:6, si schuti zastrieľali a v bránke výborne zachytali Barlová s N. Múčkovou. Kočky druhý polčas na začiatku podcenili, dovolili Cíferčankám udržiavať si mierny náskok, ale potom zapli na vyššie obrátky, presvedčivo ho vyhrali 19:7 a zápas 2:0.

V poslednom dueli nastúpili Kočky proti dorastenkám Cífera – Rychlé Svine. Prvý polčas vyhrali 20:14, no v druhom sa Kočkám nedarilo prekonať dobre chytajúcu brankárku Cífera a nešla im streľba za dva body. V závere najmä vďaka dvojbodovým zásahom Brandhuber vyhrali polčas 11:10 a zápas 2:0.

„Na turnaji na rozdiel od predchádzajúceho týždňa sme hrali len proti dievčenským tímom. Sereď mala výborné dvojbodové strelkyne, na ktoré sme museli dávať pozor, naopak obe družstvá Cífera hrali kolektívne a v tom boli nebezpečné. Dievčatá si schuti zahrali a vyskúšali sme si viaceré možnosti hry a striedania. Obe brankárky nás podržali viacerými dobrými zákrokmi. V obrane fungovala spolupráca Noskovičová, Samuhelová a Miklušaková. Dôležité góly strieľali liberá Zigová a Kopálová a v útoku sa starali o góly Brandhuber, Purchartová a Múčková, premiéru na piesku zažila Antalová. Dievčatá sa už tešia na medzinárodný turnaj v Prahe,“ zhodnotil tréner Martin Nedorost.

Zostava MHK Piešťany: Barlová, N. Múčková – Brandhuber, Kopálová, Purchartová, S. Múčková, Miklušáková, Samuhelová, Noskovičová, Zigová, Antalová

(mn)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava