Nepodceňujte výber postele – Spánok je dôležitý!

  • Inzercia
  • 15. júna 2022, 17:15

Možno to na prvý pohľad môže znieť neuveriteľne, ale spánok nám zaberie až tretinu nášho života. Preto je mimoriadne dôležité, aby bol kvalitný. Jedným z faktorov, ktoré na dobrý spánok vplývajú, je výber tej správnej postele. Správna posteľ vám umožní vyspať sa bez bolesti chrbtice, kĺbov a svalov. Ráno sa zobudíte svieži a odpočinutí, a celý deň môžete prežiť v dobrej nálade. Nebudete nevrlí a budete viac kreatívni. Väčšina dospelých potrebuje približne 7 až 8 hodín a štúdie ukázali, že iba dva týždne prijímania menej ako toto budú mať za následok rovnaké duševné deficity, ako keby ste 3 dni vôbec nespali.

Pexels.com

Výber správnej postele neznamená iba vybrať si tú najkrajšiu, s dizajnom, ktorý zapadne do vašej spálne, ale treba zvážiť aj iné faktory. Je to jedným z najdôležitejších rozhodnutí o vašom domove. V tomto článku vám poradíme ako na to.

Využite katalóg nábytku

E-shopy ponúkajú obrovské množstvo výrobkov, ktoré môžu byť dostupné okamžite, alebo na objednávku, ak vám nevadí určitá čakacia doba.

Predtým by ste však mali využiť katalóg nábytku, aby ste si mohli najskôr vybrať rôzne typy postelí zoradených podľa farby, materiálu a ceny. Vybrať si iba podľa obrázku na obrazovke nie je ideálne. Taktiež návšteva obchodu vám umožní vyskúšať rôzne štýly, tvary a dizajny, aby ste si boli istí, že nájdete najlepšiu posteľ pre vašu spálňu. Nemusíte si ju iba obzerať, kľudne si ju vyskúšajte a ľahnite si do nej. Požiadavky ľudí na podporu sa budú líšiť v závislosti od ich hmotnosti a postavy, takže musíte byť so svojím rozhodnutím skutočne spokojní. Po vyskúšaní si viacerých postelí v kamennom obchode budete si môcť kvalifikovanejšie vybrať posteľ z e-shopu.

Posteľ vyberajte spolu

Keďže v posteli budete dvaja, je dôležité, aby ste ju vybrali spolu. So svojim manželom
alebo manželkou si vyberte dizajn, ktorý bude vyhovovať obom (zdroj).

Tiež by mala byť pohodlná a dosť veľká pre oboch. Takisto keď kupujete posteľ pre dieťa, je
dobré sa ho opýtať na názor pri výbere, ak už na to má vek.

Berte do úvahy veľkosť spálne

Celkovú veľkosť a tvar miestnosti treba vždy brať do úvahy. Pre malú miestnosť nie je vhodná masívna posteľ, aby ste mali okolo seba dostatočný priestor. Ak izba, v ktorej máte posteľ je multifunkčná, napríklad obývačka, zvážte, že rozkladacie pohovky ponúkajú viac obytného priestoru, keď na nich nespíte. Ak máte dostatočne veľkú spálňu, nebojte sa zaobstarať si veľkú „kráľovskú posteľ“. Ak žijete sami, a máte dostatok priestoru, nekupujte si jednolôžkovú posteľ. Neviete kedy v nej niekoho privítate.

Vyberte si posteľ s úložným priestorom

Ak žijete v menšom byte s malými možnosťami na ukladanie vecí, napríklad posteľnej bielizne, diek, mimosezónneho oblečenia a obuvi, tak posteľ s úložným priestorom je dobrou voľbou. Môže to byť posteľ na ktorej sa vrchná časť vyklápa dohora, alebo taká, ktorej úložný priestor sa vysúva po zemi ako zásuvky.

Vyberte si vhodný štýl

V dnešnej dobe máte na výber obrovské množstvo tovaru. Vďaka tomu si môžete vybrať z mnohých štýlov postelí. Najvýraznejším prvkom postele je jej čelo. Vyberte si z kovových, čalúnených alebo drevených čiel v rôznych skvelých dizajnoch. Ako celé zariadenie interiéru, aj posteľ by mala odrážať vašu osobnosť a vlastný vkus.

Okrem štýlu je potrebné zvážiť aj niekoľko praktických vecí: kov je odolný, kompaktnejší a ľahšie sa čistí, zatiaľ čo čalúnené postele ponúkajú bezkonkurenčný komfort.
Nová posteľ musí byť vhodná aj pre zdravie
Pružinové a lamelové postele sú najlepším typom postele na podporu chrbta. A vždy pamätajte, že dobrá posteľ by mala byť vhodnou vzhľadom na vašu hmotnosť, tvar tela, preferovanú polohu pri spánku a špecifické potreby. Vždy myslite aj na výber matraca. Ak je to možné, mali by ste si kúpiť novú posteľ aj nový matrac súčasne, pretože nový matrac na starej posteli nevydrží tak dlho ako na novej.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín