Vážme si, čo máme doma

V Piešťanoch to v lete konečne opäť začína žiť, ako sme na to boli v predcovidových časoch zvyknutí. Každý víkend sa konajú rôzne akcie, či už kulturno-spoločenského, alebo športového charakteru, ktoré do nášho mesta pravidelne prilákajú množstvo návštevníkov a turistov z blízkeho i vzdialeného okolia.


Tomáš Horký (Autor: red)

Moji priatelia alebo známi, ktorí sem prichádzajú z iných miest či dokonca zo zahraničia, sú úplne unesení atmosférou nášho mesta a doslova nám závidia. Športovci, ktorí sem chodia na sústredenia či preteky, sa sem pravidelne vracajú a Piešťany považujú za ideálne miesto. Stále tvrdím, že naše mesto má skvelý potenciál pre športový cestovný ruch. A nielen preň.

Dovolím si tvrdiť, že v Piešťanoch sa nemusíme hanbiť ani čo sa týka gastra. Dva covidové roky síce boli pekelne náročné, ale stále tu sú možnosti, kde sa dá dobre najesť, dať si kvalitné pivo a niektoré kaviarne sú dokonca takou vychytávkou, že sú populárne široko-ďaleko a ľudia si sem robia výlety len pre ne. To, myslím si, nie je zlá vizitka.

Na to, aké malé mesto sme, je tu toľko možností vyžitia po všetkých stránkach, že je nám ozaj čo závidieť. Jasné, všetko nie je len ideálne a sú tu muchy, ktoré treba vychytať a dlhodobo nás trápia.

Preto ma tiež teší a všímam si, že sa do Piešťan stále viac vracajú mladí ľudia, ktorí študovali či pracovali v zahraničí, začínajú sa aktivizovať a tieto svoje skúsenosti a chcú pretaviť doma v celkový prospech Piešťan.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek