Malý futbal starších žiakov sa tešil veľkému záujmu

  • Mladí dnes / Futbal
  • 11. júna 2022, 14:20

Centrum voľného času Ahoj v Piešťanoch zorganizovalo 31. mája okresné kolo v malom futbale starších žiakov. Súťaž potvrdila obsadenosťou svoju obľúbenosť i to, že futbal je stále najrozšírenejším športom. Podujatia sa zúčastnilo až 13 základných škôl z Piešťanského okresu, vďaka tomu sa malý futbal starších žiakov zaradil medzi najväčší školský turnaj organizovaný CVČ Ahoj v tomto školskom roku.

Víťazné družstvo zo ZŠ Veľké Kostoľany pod vedením učiteľa Martina Kinčiho tvorili hráči: Janech, Lužák, Strečanský, Hochel, Zbyvatel, Lehuta, Kadura, Magula, Hudec. (Autor: CVČ Ahoj)

Počas pekného dňa si porovnalo svoje futbalové schopnosti 13 tímov, ktoré boli rozdelené do štyroch skupín. V skupine A dominovala ZŠ Mojmírova, ktorá sa ako jediná piešťanská škola prebojovala do ďalšej fázy turnaja. V skupine B sa najviac darilo ZŠ Školská Vrbové. Skupinu C vyhrala ZŠ s MŠ Banka, ktorá prelomila dlhoročný neúspech v tejto súťaži a postúpila medzi najlepšiu štvorku. V skupine D nedala nikomu šancu na výhru ZŠ Veľké Kostoľany. Škola postúpila s najlepším skóre 31:2 a zaradila sa medzi hlavných ašpirantov na víťaza turnaja.

V semifinálovom boji sa stretla ZŠ Mojmírova so ZŠ Veľké Kostoľany. Po náročnom boji nakoniec zvíťazila ZŠ Veľké Kostoľany 2:0. V druhom semifinále proti sebe nastúpili ZŠ Školská Vrbové a ZŠ s MŠ Banka. Zápas mal jasný priebeh, vrbovská škola si so svojím súperom poradila 8:3. O tretie miesto tak bojovali ZŠ Mojmírova proti ZŠ s MŠ Banka. Zápas bol vyrovnaný, pričom ZŠ Mojmírova dávala vždy vedúci gól a ZŠ s MŠ Banka odpovedala. Zlom prišiel na konci stretnutia, keď sa futbalistom z Banky podarilo za nerozhodného stavu streliť gól na 5:4. Hráči ZŠ Mojmírova sa ešte pokúšali vyrovnať, no nepodarilo sa im to a tretie miesto si tak odniesli futbalisti z Banky.

Finále turnaja tvorila dvojica ZŠ Veľké Kostoľany a ZŠ Školská Vrbové. Zápas začali lepšie futbalisti z Veľkých Kostolian, ktorí viedli po prvom polčase 3:1. V druhom dejstve sa po góle na 4:1 zdalo, že o víťazovi je rozhodnuté. Vrbové však zabralo a po dvoch presných zásahoch sa schyľovalo k napínavému koncu zápasu. Hralo sa však najmä v strede ihriska a Vrbovčania sa nedokázali dostať ku gólovej šanci. Zápas preto vyhrala ZŠ Veľké Kostoľany a stala sa majstrom Piešťanského okresu v malom futbale starších žiakov pre ročník 2021/2022.

Miroslav Petráš

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 1. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund