Ukrajinský balet vystúpi v Piešťanoch

Z dôvodu vojnovej situácie v krajine nemajú ukrajinskí baletní umelci a umelkyne možnosť vystupovať na ich prvej scéne – v Národnom divadle Ukrajiny Tarasa Ševčenka. Preto uskutočňujú oficiálne turné v krajinách Európskej únie s cieľom zachovať kultúrne dedičstvo a sprostredkovať krásu a vznešenosť ukrajinského umenia. Predstavia sa aj v Piešťanoch, a to v piatok 24. júna o 19.30 h v Dome umenia piešťany.

Foto: SND

Počas večera sa predstavia sólisti Baletu Národného divadla Ukrajiny spolu s ich umeleckou riaditeľkou OlenouFilipievovou. Program je zložený z fragmentov inscenácií ukrajinského a svetového baletného repertoáru. Tancovať budú Vladislav Bosenko, Elena Filipieva, Elyzaveta Filipieva, Volodymyr Kutuzov, Elena Karandeyeva, Tatiana Lyozova, Vitaliy Netrunenko, Oleksandra Panchenko, Vladislav Romashchenko, Tatiana Sokolova, Mykyta Sukhorukov, Yaroslav Tkachuk.

Toto podujatie je súčasťou charitatívneho turné ukrajinského národného baletu na Slovensku. Záštitu nad ním prevzala ministerka kultúry SR Natália Milanová.

Vstupné na podujatie je 20 eur, pričom vstupenky si môžete zakúpiť v pokladni Domu umenia Piešťany a v sieti TIcketportal. Rezervovať si ich môžete prostredníctvom portálu www.navstevnik.sk. Vyzbierané financie zo vstupného poputujú na podporu Národného divadla Ukrajiny Tarasa Ševčenka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 8. mája 2024
Meniny má Ingrida, zajtra Roland