Kúpalisko Eva plánujú otvoriť už túto sobotu

Bazén na Eve je už po rozsiahlej rekonštrukcii, ktorú vykonal prevádzkovateľ – Klub vodného póla Kúpele Piešťany, napustený. Termálne kúpalisko je však zatiaľ pre verejnosť zatvorené. Prevádzkovatelia ho plánujú otvoriť v sobotu 11. júna. Takýto oznam majú pre širokú verejnosť na webovej stránke kúpaliska Eva.

Vonkajší bazén prešiel rozsiahlou rekonštrukciou. Už ho napustili, v sobotu si môžete prísť zaplávať. (Autor: vd)

Podľa cenníka, ktorý bol uvedený k 6. júnu 2022 na webstránke kúpaliska, je celodenné vstupné vo výške 6 eur pre dospelého, rodinná vstupenka platná pre dvoch rodičov a dve deti je vo výške 17 eur, deti do šesť rokov majú celodenný vstup za 4 eurá, kondičné plávanie jednorazovo je za 3 eurá a za permanentku s dvadsiatimi vstupmi zaplatíte 50 eur. 

Funkčná je i živá kamera. V pondelok 6. júna ráno tu už plávali „skalní“. A ak by žil nebohý správca Evy, Rudko Bačík, určite by pustil do ampliónu nejakú skvelú hlášku. Napríklad: „Dojdzite sa omočiť, neobanujete! Sú tu štyri bazény – veliký na plávanie, menší, teplý na vysedávanie a kecanie, trecí je bazén pre decká a do štvrtého sa šmyknete po rici ze šmyklavky!“

Ale teraz vážne. Termálne kúpalisko Eva v Piešťanoch patrí medzi kultúrne pamiatky. Areál pozostáva z 25-metrového krytého bazéna (v súčasnosti mimo prevádzky), z otvoreného 50-metrového bazéna, pokojového bazéna a detského bazéna, ako aj z plôch vyhradených na slnenie a pre rôzne športy.

Teplota vody sa pohybuje okolo 27 °C, v pokojovom bazéne až 34-38 °C. V areáli plnom stromov a zelene nájdete aj trávnatú plochu vhodnú pre kriket a ihrisko na plážový volejbal. Kapacita areálu dosahuje 1500 osôb.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela