Gymnazistka napísala a ilustrovala knihu a vyhrala celoslovenskú „sočku“

Tretiačka anglickej bilingválnej triedy Gymnázia Jána Baltazára Magina vo Vrbovom Lenka Petrovičová napísala a ilustrovala knihu s názvom Priateľstvo na motýlích krídlach. Jej dielo bolo korunované úspechom. So svojou autorskou publikáciou tento rok vyhrala celoslovenské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti v odbore Teória kultúry, umenie, umelecká a odevná tvorba.

Lenka Petrovičová so svojou víťaznou publikáciou. (Autor: archív GJBM)

Víťazka porozprávala o tom, ako sa študent, ktorý sa prihlási do „sočky“, môže stať úspešným. Podľa nej kľúč k úspešnej práci pozostáva z troch častí. Mal by si vybrať originálnu tému, ktorá ho bude baviť, vyhradiť si dostatočný čas na tvorbu praktickej časti svojej témy a v neposlednom rade by mal byť otvorený objektívnej kritike.

„Ja som už od začiatku vedela, že sa chcem zaujímať o výtvarné umenie a pre lásku ku knihám vyhralo už druhý rok po sebe ilustrovanie. Tento rok som si vybrala neznámy príbeh z môjho detstva a vytvorila vlastnú detskú knihu. Po dlhých hodinách strávených nad kresbami a úpravou sa práca vyplatila a knižka s názvom Priateľstvo na motýlích krídlach bola vytlačená. Čakala ma už iba porota súťaže Stredoškolskej odbornej činnosti. V krajskom kole som sa tešila z víťazstva, a to znamenalo postup do celoslovenskej prehliadky, kde sa mi za pomoci pedagogického zboru a tvrdej práce podarilo úspešne obhájiť prácu tiež. Som rada, že som mohla takýmto spôsobom reprezentovať moju školu a ešte radšej, že mi navždy zostane pamiatka v podobe vlastnej knihy,“ uviedla Lenka Petrovičová.

zdroj: Lenka Petrovičová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek