Deti na kolobežke alebo bicykli podbehovali vodičom pod autá

  • Krimi / Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
  • 7. júna 2022, 09:00

Policajti v Trnavskom kraji riešili v priebehu troch dní štyri nehody, ktorých účastníkmi boli deti. V troch prípadoch podbehli pod autá, ani pri jednej nehode policajti alkohol u vodičov nezistili.

Negatívna séria dopravných nehôd s deťmi sa začala v piatok v meste Šaštín – Stráže v okrese Senica. Osemročný chlapec na kolobežke podľa doterajších zistení náhle odbočil vľavo za kamarátmi a vošiel priamo do dráhy 71-ročnému vodičovi auta Smart. Ako informovala trnavská polícia na sociálnej sieti, k nehode došlo v nízkej rýchlosti a tak chlapec vyviazol so zraneniami, ktoré by nemali byť vážne.

V tento deň zasahovali policajti aj neďaleko obce Horné Orešany v okrese Trnava. Sedemročná cyklistka išla po chodníku na moste smerom na miestnu časť Majdán. Z nezistených príčin zrazu zišla na cestu a predným kolesom narazila do zastaveného autobusu. Pri páde utrpela zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie.

V sobotu zas riskovali v Trnave dve dievčatá vo veku 10 a 11 rokov. Doobeda sa obe viezli na jednej e-kolobežke v novej obytnej štvrti pri Kamennom mlyne. Mladšia z nich, ktorá ju šoférovala, nedala prednosť autu, ktoré išlo po hlavnej ulici, a vošla do križovatky. 47-ročná vodička na Hyundai i20 už nestihla zareagovať a dievčatá narazili do jej bočných dverí. Do opatery si ich prevzali privolaní záchranári.

Nehodu s dieťaťom riešili policajti v nedeľu v obci Merašice v okrese Hlohovec. 47-ročný vodič na aute Peugeot Partner predchádzal stojaci motocykel, ktorého vodič dával prednosť chodcom na priechode. Ľavou prednou časťou svojho auta narazil do 4-ročného chlapčeka, ktorý išiel cez priechod. Privolaná RZP dieťa previezla na vyšetrenie do nemocnice. Policajti mužovi na mieste zadržali vodičský prekaz.

sita

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav