Tanec bez hraníc so siedmimi školami

  • Kultúra a spoločnosť / Kraj / Piešťany / Región
  • 5. júna 2022, 00:02

Konečne mali opäť možnosť predviesť, čo sa naučili. Deti zo spojených a špeciálnych škôl si v stredu 25. mája zasúťažili v tancovaní. Nechýbala celebritná porota ani špeciálny hudobný hosť. Do Kultúrno-spoločenského centra Fontána zavítali žiaci zo škôl vo Vrbovom, v Novom Meste nad Váhom, Trenčíne, Bytči, Holíči, Senici, a, samozrejme, milovníci tanca z hosťujúcej Spojenej školy Piešťany.

(Autor: am)

Počas stredajšieho dopoludnia deti súťažili v modernom i ľudovom tanci v kategórii mladších, starších žiakov a v zmiešaných skupinách. V tomto ročníku súťažilo 105 detí zo škôl: Spojená škola Senica, Spojená škola Vrbové, Spojená škola Piešťany, Spojená škola internátna Bytča, Spojená škola Nové Mesto nad Váhom, Špeciálna základná škola Holíč, Spojená škola Ľ. Stárka Trenčín.

Porotkyňou sa stala riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Piešťanoch Michaela Žažová, pedagogička tanca na Základnej umeleckej škole v Piešťanoch Miriam Šupenová, ale aj obľúbený herec René Štúr a objav roka Matúš „Yael“ Kolárovský. „Tancujte tak, ako keby tu nikto nebol, od srdiečka,“ povedal im na úvod Štúr. „Pani učiteľky, ste skvelé, že deti k vediete k takýmto aktivitám. Vidím, že z nich ide obrovská radosť,“ doplnil Kolárovský.

A obrovská radosť z nich skutočne sálala. Od prvých pohybov, prvých tancov, ktoré deti predviedli, bolo zrejmé, že na túto možnosť prezentácie čakali dlho. Na mnohých bolo prostredníctvom nefalšovaného úsmevu vidno, že si vystúpenie skutočne užili, iní sa zasa veľmi intenzívne sústredili, aby sa v ničom nepomýlili. Deti pritom predviedli pestré kostýmy a nápadité choreografie. Aj deti z Piešťan očarili porotu, keď sa zahrali na pravekých lovcov a ukoristili si na pódiu mamuta.

Po skončení hlavnej súťažnej časti sa uskutočnili zábavno-súťažné disciplíny. Kým v jednej mali Kolárovský spolu so Šupenovou postupným vyraďovaním vybrať jedno najlepšie tancujúce dieťa, v ďalšej si mladý herec zatancoval spolu s nimi. Kto si pri prerušení hudby pri výmene partnerov nenašiel spolutanečníka, vypadol.

Po krátkej prestávke, keď sa porota musela rozhodnúť, komu udelí ktoré miesto, zjavil sa špeciálny hosť – Igor Kmeťo starší. Svojimi pesničkami zaraz roztancoval aj tých, ktorí do Fontány prišli len ako diváci. „Malí i veľkí, chodiaci i vozičkári, hovoriaci i nehovoriaci, počujúci i nepočujúci, hostia, učitelia, rodičia – všetci tancovali spolu, bez hraníc,“ dodali na záver organizátori z Piešťan.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela