Otvorenie letnej sezóny aj v Balneologickom múzeu

  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
  • 4. júna 2022, 00:02

Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny v Piešťanoch sa tento rok uskutoční počas prvého júnového víkendu. Program je naozaj bohatý, pričom niekoľko zaujímavostí si pripravilo aj Balneologické múzeum Imricha Wintera v hlavnej expozícii múzea.

Prednáška Vajce, zázrak prírody je naplánovaná na 16. hodinu. (Autor: am)

V sobotu 4. júna medzi 10.00 a 18.00 h sa bude konať výstava historických fotografií Piešťan v parku pred múzeom. V rovnakom čase bude prebiehať aj predaj publikácií a suvenírov v stánku pred múzeom. Malí i veľkí archeológovia sa budú môcť zapojiť do kvízu, ktorý sa bude týkať reštaurovania historických nádob. Uskutoční sa tiež premietanie fotografií z histórie kúpeľov, pričom ponesie názov Kúpele Piešťany v starých dobrých časoch.

Medzi 13.00 a 18.00 h nebudú chýbať tvorivé dielne pre deti. Súčasťou bude maľovanie, vyrábanie ozdôb do kvetín, veselých štipcov či fotorámikov. A napokon o 16.00 h sa uskutoční prednáška s názvom Vajce, zázrak prírody, o ktorej sme písali v Piešťanskom týždni už pred časom. Táto prednáška sa už počas Noci múzeí stretla s veľkým úspechom, keďže obaja jej autori, prírodovedec Tomáš Mlynský a ornitológ Erich Kubica, priniesli množstvo zaujímavých informácií.

Rovnako je súčasťou sobotňajšej akcie aj vstupné v hodnote jedno euro, za ktoré môžete navštíviť dve expozície múzea, a to hlavnú expozíciu v Kúpeľnej dvorane a Pamätnú izbu Ivana Krasku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava