Rötlingovej diela v Magna Gallery

  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
  • 3. júna 2022, 00:01

Do soboty 4. júna máte možnosť navštíviť galériu na Teplickej ulici v Piešťanoch, ktorá nesie názov Magna Gallery, aby ste si pozreli výstavu diel Martiny Rötlingovej. Expozícia nesie názov The Artist Statement a je revíziou autorkinej tvorby a udalostí, ktoré ju pri práci ovplyvnili za posledné dva roky.

Výstavu diel Martiny Rötlingovej si môžete pozrieť do soboty 4. júna. (Autor: FB Magna Gallery)

Martina Rötlingová sa vo svojej tvorbe do veľkej miery zaoberá ideálom krásy, ktorý nám naša konzumná spoločnosť nastavuje, a zároveň hľadá paralely v dielach, príbehoch a hrdinkách z dejín umenia. Toto obdobie ju však prinútilo viac rozmýšľať nad zmyslom vecí, prehodnocovať svoje priority i osobné vzťahy, do veľkej miery ovplyvnené traumou z ťažkého rozchodu. Tieto prežívania ju po rokoch opäť priviedli k autoportrétu, ktorému sa od vysokej školy venovala menej.

Pantone farbou na rok 2022 je modro-fialová. K tónu Very Peri inklinovala ešte skôr, než ho vyhlásili farbou roka. Je definovaný ako „symbol v období zmien, zobrazením bezstarostnej sebadôvery a odvážnej zvedavosti, ktorá oživuje nášho tvorivého ducha. Pomáha prijať zmenenú krajinu možností a otvára novú víziu pri prepisovaní našich životov”. S definíciou vlastností tejto farby sa naplno stotožnila a odráža sa v jej súčasnej tvorbe.

Pre galériu Magna zostavila výber diel pozostávajúci z malieb, kresieb, grafík a objektov. Diela pracujú s odkazmi na historické predlohy prepisom nájdeného, autorkou upraveného materiálu alebo formou autoportrétu. V rôznych médiách hľadá nové spôsoby zobrazenia a opakovane sa vracia k témam, ako sú Léda s labuťou či Flóra. Zároveň sú jej posledné „fialové” obrazy oslavou ženskosti a krásy v akejkoľvek podobe.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav