Jazvec sprevádzal turistov, to tu ešte nebolo!

  • Nezaradené / Spravodajstvo / Ostatné športy
  • 3. júna 2022, 13:28

Piešťanskí turisti z TJ Bezovec-Piešťany už pri značkovaní turistických chodníkov stretli všakovaté zvieratá, ale jazveca, ktorý stratil plachosť, pridal sa k nim a žužľal im šnúrky na vibramách, ešte nikdy.


Viera Mikesková mala chuť jazveca vystískať, ale pre istotu sa ho ani nedotkla. (Autor: Michal Fiala)

Jazvec sprevádzal turistov, to tu ešte nebolo!„Už sme stretli všelijaké zvieratá, havkáčov od malých po obrovských, kone voľne pobehujúce a to nie na Bezovci, tiež srnky, jeleňov, veveričky, ale takéhoto fešáka ešte nie,“ uviedla Viera Mikesková. „Boli sme na trase Skalka – Hubina, keď na nás vykukol malý jazvec. Nie a nie odísť.

Bol veľmi prítulný, bol taký krásny, že som ho chcela vystískať, taký hebučký, pišťal, žužľal šnúrky od topánok, skrátka na vystískanie. No nik z nás sa ho pre istotu nechytil. Volali sme poľovníkov, aby nám povedali, čo s ním,“ dodala V. Mikesková. Turisti ho potom odlákali ďalej od seba a pre istotu mu utiekli, aby ich nedobehol.

(vd), foto Michal Fiala

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav