Mestá a obce z Trnavského kraja môžu získať dotácie z Centrálneho krízového fondu

  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
  • 1. júna 2022, 11:19

O peniaze môžu žiadať len tie mestá a obce, ktoré do fondu finančne prispievajú, momentálne ich je 64.

Ilustračné foto

Z Centrálneho krízového fondu Trnavského samosprávneho kraja môžu členské mestá a obce získať peniaze na preventívne opatrenia, ktoré by mohli pomôcť pri zmierňovaní dopadov zmeny klímy a pri predchádzaní živelným pohromám. Na tieto účely fond vyčlenil 100-tisíc eur.

Ako informoval Úrad Trnavského samosprávneho kraja, výzva je určená pre obce a mestá, ktoré majú uhradený členský príspevok do Centrálneho krízového fondu na rok 2022, v súčasnosti ich je 64. Do programu môžu byť zahrnuté projekty zamerané na výstavbu vodozádržných hrádzok, zelených striech, vodozádržných opatrení súvisiacich s protipovodňovými aktivitami ako napríklad údržba korýt, rigolov a brehov riek, zberné jazierka či vsakovacie pásy. Rovnako je možné zapojiť projekty zamerané na revitalizáciu zelených plôch v intraviláne.

Minimálna výška dotácie je 1 000 eur, maximálna 3 000 eur, pričom žiadateľ musí zabezpečiť spolufinancovanie projektu z vlastných alebo iných zdrojov vo výške minimálne 25 % z celkovej výšky poskytnutých finančných prostriedkov.

Centrálny krízový fond Trnavského samosprávneho kraja funguje už od roku 2009. Tvoria ho členské obce a samosprávny kraj. Kto do fondu prispieva, môže dostať v prípade mimoriadnej situácie nenávratný príspevok na odstránenie následkov. V ostatných rokoch je možné získať dotácie aj na preventívne opatrenia.

sita

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava