Riešili nehodu, pílili stromy, hasili požiare

Vo výške asi štyri metre nad zemou sa v utorok 24. mája zlomil strom na Hollého ulici v Piešťanoch. Koruna spadla na elektrické vedenie, ktoré ostalo napnuté, konáre sa zasekli vo vedení, ďalšie zahatali cestu aj chodník. Problém riešili piešťanskí hasiči, mestská polícia i elektrikári, ktorí museli odpojiť vedenie od prúdu. Polícia riadila premávku, kým hasiči pílili a odpratávali zlomené konáre, po odpojení prúdu bolo možné odpratať aj zvyšok cestnej prekážky.

Na Bratislavskej ceste sa zrazili Opel Astra a Alfa Romeo. (Autor: OR HaZZ Piešťany)

Na Bratislavskej ceste v Piešťanoch sa stala vo štvrtok 26. mája dopravná nehoda dvoch osobných áut. Posádky vyviazli bez zranení, jedno z vozidiel však musela odviezť odťahovka. Hasiči vykonali na havarovaných autách potrebné opatrenia, miesto zabezpečili dopravnými kužeľmi, vytečené škodliviny zlikvidovali sorbentom.

Oproti kameňolomu v obci Hubina horel v piatok 27. mája trávnatý porast vedľa cesty. Menší požiar s rozlohou asi 80 metrov štvorcových likvidovali príslušníci HaZZ Piešťany pomocou vysokotlakového prúdu vody. Ohniská požiaru, aj tie skryté, im pomáhali uhasiť dobrovoľní hasiči z Moravian nad Váhom.

V ten istý deň povolali piešťanských hasičov k požiaru koruny stromu na cintoríne na Bratislavskej ceste. Hasičské auto sa presunulo za nákupné stredisko Lidl a dvaja príslušníci sa pešo dostali k miestu požiaru. Ukázalo sa, že od jedného stromu sa chytil aj vedľajší strom. Príslušníci HaZZ použili na likvidáciu požiaru D-prúd, hrobové miesta pod stromami sa nepoškodili.

Pri Bašovciach v smere na obec Ostrov horel v nedeľu 29. mája trávnatý porast a hrozilo, že požiar sa rozšíri do lesíka zvaného Blaciny. Horela tráva, korene a páperie z topoľa. Pri tomto zásahu bolo potrebné použiť nielen lopaty, ale aj vysokotlakový prúd vody. Na pomoc dorazila i jednotka DHZO Pobedim, veliteľ zásahu dal príkaz zachytiť požiar pri lesíku. Svojim kolegom prišli na pomoc aj dobrovoľní hasiči z Veľkého Orvišťa. Celkovo nasadili hasiči dva vysokotlakové prúdy vody a jeden D-prúd.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava