Výrobca oceľových konštrukcií, postaví v Piešťanoch novú výrobnú halu

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 30. mája 2022, 00:01

Spoločnosť Stakotra manufactoring, výrobca oceľových konštrukcií predovšetkým pre zábavný priemysel, postaví v Piešťanoch novú výrobnú halu. Umožní jej rozšíriť výrobu zváraných veľkorozmerných konštrukcií pre húsenkové dráhy, koľajové dopravné prostriedky alebo žeriavy. Náklady na jej výstavbu odhaduje investor na 10 miliónov eur.

(Autor: red)

Ako vyplýva zo zámeru pre účely posudzovania vplyvov na životné prostredie, hala s rozmermi 140 x 64 metrov bude stáť v priemyselnom parku na okraji Piešťan, v blízkosti diaľničného privádzača na D1. So začiatkom výstavby ráta v polovici roku 2023, s dokončením o rok neskôr. Nasledovať bude montáž technológií, s výrobou v novej hale chce spoločnosť začať na jeseň 2024. V novej hale má v dvojzmennej prevádzke pracovať asi 110 zamestnancov, väčšina z nich budú zvárači.

Stakotra manufactoring pôsobí v Piešťanoch už viac ako štvrťstoročie. Patrí k najväčším výrobcom veľkorozmerových zváraných konštrukcií pre zábavné parky, dopravu, ale aj vodné elektrárne a ďalšie odvetvia. Spoločnosť má okrem Piešťan výrobný závod aj v Budapešti, zákazníkov má po celom svete vrátane Japonska, Brazílie, USA, Číny, Vietnamu či Austrálie.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav