Výborný výsledok veslára Petra Strečanského na ME

Svoj prvý juniorský debut medzi špičkou európskeho veslovania zvládol talentovaný Piešťanec Peter Strečanský na výbornú.

Peter Strečanský obsadil na európskom šampionáte siedmu priečku. © VK Sĺňava Piešťany

V druhej polovici mája sa konali v severotalianskom Lago di Varese Majstrovstvá Európy vo veslovaní do 19 rokov. Peter Strečanský si podobné podujatia vyskúšal ešte ako dorastenec a už vtedy porážal aj starších súperov. Podobne si viedol aj na európskom šampionáte. Opäť patril k najmladším pretekárom, ako junior prvým rokom. Tentokrát si veril, že v ťažkej konkurencii dosiahne aspoň desiate miesto.

V sobotných rozjazdách si výborným časom a osobným rekordom na dvojkilometrovej trati (časom 7min:13,97sek ) vyvesloval  vstupenku rovno do semifinále, keď skončil na druhom mieste za reprezentantom z Veľkej Británie.

Semifinálové jazdy sa vydarili viac favorizovaným súperom zo Švajčiarska, Nórska a Dánska. V tesnom súboji ušiel Petrovi postup do finále A len o 0,16 sekundy.

Tento výsledok Petra Strečanského, našťastie, nerozhodil. Už o dve hodiny po semifinálových jazdách stál opäť na štarte a do cieľa v B-finále prišiel ako prvý, čo znamenalo celkovú siedmu priečku. Za sebou nechal konkurenciu z Bulharska, Talianska, Slovinska, Estónska a Maďarska.

Piešťanský veslár si na svoje konto zapísal dosiaľ svoj najlepší výsledok. Už o dva mesiace  sa náš mladý reprezentant predstaví na Majstrovstvách sveta vo veslovaní do 19 rokov opäť v Taliansku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava