Poskytnite telu a mysli to, čo potrebujú

  • Inzercia
  • 27. mája 2022, 14:02

Riaďte sa vlastnými potrebami a pocitmi, poskytnite svojmu telu to, čo potrebuje a čo vás urobí šťastnými. Tento vzorec platí pre každého človeka, ktorý okrem kvalitnej výživy potrebuje aj dostatočné množstvo pohybu a pekné zážitky.

(Autor: red)

Kvalitná strava a dostatok pohybu je prirodzenou životnou potrebou a ich nedostatok má na zdravie človeka nepriaznivý vplyv. Ak telo nie je aktívne, má oslabenú funkciu svalov, srdca a iných orgánov. Ťažko sa mu premýšľa, zlyháva mu schopnosť sústrediť sa na prácu a povinnosti. Človek, ktorý nedisponuje dobrou telesnou a duševnou kondíciou sa často cíti unavený a spomalený. Telo potrebuje niekoľkokrát ročne aj intenzívnejší relax. Preto je dôležité, v lete dovolenkovať v prostredí, ktoré zregeneruje telo aj myseľ.  

Dovolenka na horách

Letná dovolenka je ideálnou možnosťou, ako načerpať množstvo pozitívnej energie. Príroda, voda, slnko a pohyb prispievajú k tomu, aby človek pookrial a cítil sa fit. Pokiaľ ste zanietenými milovníkmi bicyklovania, či vlastníte horský bicykel pánsky alebo dámsky, pred dovolenkou nezabudnite dať skontrolovať jeho technický stav. Servis a údržbu bicykla je však dobré zveriť do rúk odborníkom. A podceniť netreba ani cyklistickú výbavu. K výbave cyklistu patrí prilba, okuliare, rukavice a chrániče. Bezpečná prilba má mať štít, vetracie otvory a sieťku proti hmyzu. K doplnkovej výbave cyklistu patrí aj základné náradie, taška pod sedlo a dostatočne veľký batoh.  

Celodenné výlety

Pohyb patrí medzi kľúčové prvky prevencie pred civilizačnými chorobami. Pokiaľ sa na dovolenke chcete venovať aj turistike, nepodceňte vhodné oblečenie a obuv. V horskom prostredí býva chladno a veterno aj v letnom období. Horské prostredie má celkom iné poveternostné a klimatické podmienky, ako v nížinách. Do vaku si preto zabaľte nielen pevnú turistickú obuv, ale aj Bundgaard gumáky a odevy z nepremokavých materiálov. Značka Northfinder ponúka bohatý sortiment nepremokavého športového oblečenia, ktoré odolá dažďu aj vetru. Okrem kvalitných búnd a nohavíc si môžete zo širokej palety odevov vybrať aj funkčné tričká a mikiny rôznych strihov a dĺžok, s kapucňou či bez kapucne, s krátkymi alebo s dlhými rukávmi. 

V zdravom tele zdravý duch

Cieľom zdravého stravovania je dodať telu palivo, ktoré denne potrebuje na vykonávanie základných funkcií. A ľudské telo rovnako ako potravu potrebuje aj pohyb, ktorý zvyšuje fyzickú kondíciu a prispieva k psychickej rovnováhe. Či sa venujete turistike, cyklistike alebo akémukoľvek inému športu, všetky pohybové aktivity letnú dovolenku spríjemňujú.  Šport zlepšuje pohyblivosť, posilňuje imunitu, zrýchľuje metabolizmus a odbúrava stres – udržuje veselú myseľ a dobrú náladu.   

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava