Bojíte sa lietania? Strach môžete zmierniť už pri kúpe leteniek

Blíži sa čas letných dovoleniek a to pre mnohých ľudí znamená, že sa cez leto minimálne dvakrát „prevezú“ lietadlom. S cestou lietadlom sa nám väčšinou spája radosť a očakávania pred dovolenkou, či nostalgické pocity z končiacej dovolenky a návratu k povinnostiam bežných dní.

Zdroj obrázka: Autor: OlegRi / Shutterstock.com

Uvedomte si, že letecká preprava je najbezpečnejšia

Je tu však aj skupina ľudí, ktorí sa ani pred odletom na dovolenku nedokážu tešiť. Práve naopak, prežívajú úzkosť. Prečo? Strach z lietania. Týka sa to aj vás? Ako ho prekonať? V prvom rade povieme, že to nie je nič jednoduché, na čo ste už určite prišli. Ale môžeme sa o to spoločne pokúsiť.

Začnime racionálne. Letecká preprava je najbezpečnejšou na svete a to aj ak zoberieme celkové štatistiky osobnej a nákladnej prepravy. Oveľa nebezpečnejšie sú jazdy autom a ak chodievate každý deň do práce práve ním, určite nepociťujete strach. Tak prečo ho pociťovať pred cestou lietadlom?

Výber vhodného letu, či miesta na sedenie, môže spraviť let oveľa znesiteľnejším

V prípade, že nechcete brať svoj strach z lietania na ľahkú váhu, môžete urobiť ešte pred letom niekoľko „opatrení“, ktoré vám môžu pomôcť let lietadlom zvládnuť. Ak je to možné, rezervujte si let bez medzipristátia a bez prestupu. Podstatne tým zredukujete svoje „trápenie“.

Pri kúpe leteniek si vyberte sedadlo v uličke, čo vám poskytne pocit voľnosti. Ak vám naopak robia problémy otrasy, ktoré sa môžu pri lete lietadlom vyskytnúť, sedadlá pri oknách nad krídlami zvyknú byť najstabilnejšie.

Zamyslite sa aj nad tým, či bude pre vás znesiteľnejší denný, či nočný let. V prípade, že sa do vašej destinácie lieta viacerými trasami, môžete si let rezervovať podľa toho, na ktorej trase je menší výskyt turbulencií. Áno, takéto vyberanie už môže pre niekoho znieť prehnane, ale ak vám to má pomôcť k lepšiemu zvládnutiu letu, tak prečo nie?

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav