Aké výhody naviac majú vonkajšie rolety oproti vnútorným?

  • Inzercia
  • 27. mája 2022, 09:00

Rolety sú tieniacou technikou, ktorú poznáme už dlhé desaťročia. Prešli si samozrejme rôznymi obmenami a tie moderné sa dajú len veľmi ťažko porovnať s roletami typickými pred 30 rokmi.

Zdroj obrázka: Autor: Africa Studio / Shutterstock.com

Rolety sú opäť na popredných priečkach popularity medzi tieniacou technikou

Ich výhodou je, že dokážu kompletne zatieniť interiér, takže ak hľadáte maximálne možné tienenie, rolety sú pre vás jednoznačnou voľbou. Tie súčasné sa nemusia hanbiť ani za svoju dizajnovú stránku, keďže ponúkajú množstvo variant od nenápadných minimalistických po výraznejšie modely.

A nesmieme zabudnúť ani na účinné vonkajšie rolety. Tie okrem výhod, ktoré ponúkajú vnútorné rolety, ponúkajú aj pridanú hodnotu v podobe ďalších vlastností, ktoré určite oceníte a ktoré ich radia u mnohých medzi to najlepšie, čo sa v súčasnosti dá na trhu s tieniacou technikou získať.

Viac ako obyčajné tienenie. Oceníte aj ďalšie vlastnosti

Okrem toho, že vonkajšie rolety (podobne ako ich vnútorné príbuzné) dokážu v maximálnej miere zabrániť svetlu, aby preniklo do vášho interiéru, dokážu čiastočne izolovať aj vonkajší hluk. To oceníte nielen ráno, keď si budete chcieť dlhšie pospať, ale aj v priebehu dňa, napríklad ak máte doma vysokoškoláka, ktorého zamestnáva písanie diplomovej práce.

Do tretice majú aj dobré tepelno-izolačné vlastnosti. Tým sa vám vráti vyššia počiatočná investícia v porovnaní s vnútornými žalúziami. V zime totižto obmedzujú únik tepla, čo znižuje náklady na kúrenie.

A v lete? Odrážajú slnečné lúče ešte predtým ako preniknú oknom, čo zabraňuje nadmernému prehrievaniu interiéru. Ak ste doteraz v lete ochladzovali interiér klimatizáciou, je to ďalší spôsob, akým vám vonkajšie žalúzie ušetria. Nehovoriac o tom, že klimatizácie nie sú tým najzdravším riešením.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín