Rekordy a majstrovské tituly master plavcov

  • Plávanie / Piešťany / Šport
  • 26. mája 2022, 00:01

Veteránski plavci z českých, rakúskych, slovenských a po jednom ukrajinskom a španielskom klube sa počas víkendu 14. a 15. mája zišli na Medzinárodných majstrovstvách Českej republiky v plávaní masters v Přerove. Viac ako 200 pretekárov bojovalo v krytom päťdesiatmetrovom bazéne o majstrovské tituly, o limity na augustové majstrovstvá Európy v Ríme alebo len si po dvoch rokoch užívalo súťažnú atmosféru.

Piešťanská výprava v Přerove: (zľava) Juraj Horil, Anna Kičinová, Karol Kantek, Zuzana Matúšová, Michaela Kičin a Pavel Škodný. (Autor: archív Anny Kičinovej)

Piešťanci do Přerova prišli v zostave Juraj Horil, Karol Kantek, Michaela Kičin, Anna Kičinová, Zuzana Matúšová, Pavel Škodný a výprava to bola úspešná. Do bilancie pribudlo 15 individuálnych, jedna štafetová medaila a tri rekordné zápisy v štatistikách masters.

Juraj Horil vo svojich disciplínach 200 a 100 m prsia na kratšej trati získal bronz a v dlhšej skončil piaty. Konštatoval, že by sme potrebovali viac prípravy na dlhom bazéne.

Najstarší z piešťanskej výpravy Karol Kantek po solídnom výkone zvíťazil na 50 m voľný spôsob a druhé miesto obsadil na 50 m motýlik.

Cieľom Michaely Kičin bolo zaplávať limity na európsky šampionát masters, čo sa jej v oboch disciplínach na 400 a 800 m voľný spôsob podarilo. Bonusom boli umiestnenia na tretej priečke vo vekovej kategórii.

Anna Kičinová si po komplikovanej príprave naplánovala štarty na tratiach 50, 100 a 200 m prsia, na ktorých sa stala medzinárodnou majsterkou Českej republiky, a 50 m motýlik, kde skončila na striebornej priečke, ale s novým slovenským rekordom masters.

Vynikajúcu formu predviedla Zuzana Matúšová, keď ako víťazka vo svojej kategórii na 100 m prsia prekonala aj slovenský rekord masters. Na 200 m polohové preteky bola tiež v novom slovenskom rekorde druhá a za 50 m voľný spôsob a 50 m motýlik si prevzala strieborné medaily.

Pavel Škodný si naplánoval náročnú kombináciu disciplín 200 a 400 m polohové preteky, ktorú zvládol výborne a stal sa dvojnásobným medzinárodným majstrom ČR.

Na záver sobotňajšieho druhého poldňa sa Piešťanci predstavili v zostave Škodný, Horil, Kičinová, Matúšová v štafete 4×50 m polohové preteky, kde obsadili druhé miesto.

(aki)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava