Instagramy a otázkomaty

Minule som si v rýchlosti prezerala Instagram a zaujal ma tam jeden moment. Ak túto sociálnu sieť nepoužívate, ide prevažne o zdieľanie fotografií, videí, no najmä takzvaných príbehov, ktoré poznáte aj z Facebooku. Viete, také, čo po 24 hodinách zmizne. Akurát, že na Instagrame sa s týmito príbehmi dá robiť viac interaktívnych záležitostí.

(Autor: am)

Môžete sa napríklad ľudí spýtať, či súhlasia skôr s tou či onou odpoveďou, priložiť odpočítavanie do dňa a hodiny uskutočnenia nejakej vybranej udalosti, prípadne im môžete zanechať okienko, do ktorého vám budú písať otázky. Toto často využívajú ľudia, ktorých Instagram živí. Nechajú svojich fanúšikov, aby sa ich pýtali rôzne otázky, a potom si vyberajú, na ktoré odpovedia. Čiže, rečou „internetov“, je to win-win situácia (víťazná pre obe strany). Aj daný influencer využíva interaktívny prvok a zapája svojich fanúšikov „do diania“, čiže dáva im pocit, že sú zúčastnení na tvorbe obsahu, ale aj on sám odpovedá len na to, čo jeho fanúšikov zaujíma, a teda neodskakuje od obľúbených tém.

Koncept je to skvelý, avšak často zlyháva na jednej podstatnej veci – na ľuďoch. Tento priestor totiž veľakrát využívajú na povrchné otázky typu „čo si myslíš o XYZ“, „ako často si umývaš vlasy“, „nosíš radšej sukňu alebo kraťasy“ a podobne.  Čiže nič, čím by človek chcel tráviť príliš veľa času.

Občas sa tam však nájde aj čosi hlbšie, čo človeka prinúti zamyslieť sa. Minule sa fanúšikovia kohosi pýtali, aké má životné motto. A z plytkej fotografie s odpoveďou „sukňu“ sa razom stal súvislý text vysvetľujúci niektoré zásadné skúsenosti opytovaného, ktorý vysvetľoval, prečo je práve tá vybraná veta jeho životným mottom.

A tak mi napadlo – má takéto čosi každý človek? Riadia sa všetci nejakým špecifickým pravidlom alebo jednovetne vyslovenou skúsenosťou, ktorá im pri opakujúcich sa situáciách pomáha? Ak máte nejaké životné motto, prosím, napíšte ho do komentára. Podľa mňa je to veľmi inšpiratívne a istým spôsobom aj múdre čítanie, keďže žiadna z týchto vetičiek zrejme nevznikla náhodou.

Ale! Skúsime niekedy v týždni aj ten slávny „otázkomat“ na Instagrame. Popýtame sa na našom profile @piestanskytyzden, prečo máte radi Piešťany. Azda si v budúcom čísle budete môcť prečítať niekoľko milých anonymných odpovedí a pošleme vám tým do príbytkov kus pozitivity. Dovtedy zostávame s prianím príjemného týždňa, ale aj príjemného čítania 21. čísla Piešťanského týždňa. Nájdete tu ako vždy z každého rožka troška, aj čosi o samospráve, aj o kultúre, ale rovnako i o športe. Tak nech sa vám páči.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav