Čo sa dá v podnikaní urýchliť a čo nie?

  • Inzercia
  • 25. mája 2022, 09:01

Pri podnikaní to máte tak. Niečo ide rýchlo, niečo pomaly. Dosiahnutie niektorých vecí a cieľov môžete urýchliť, pri iných vám neostáva nič iné, len vybaviť sa dávkou trpezlivosti a počkať si na okamih, kedy sa želaný efekt začne prejavovať.

Zdroj obrázka: Autor: Krakenimages.com / Shutterstock.com

Majte vlastnú spoločnosť už za pár hodín

Jednou z vecí, ktorá sa dá značne urýchliť, je už samotný začiatok podnikania. Štandardne trvá založenie s.r.o. zhruba dva týždne, čo tiež nie je veľa, ale ak z nejakého dôvodu potrebujete vlastnú spoločnosť expresne rýchlo, môžu vám aj tie dva týždne pripadať ako príliš dlhá doba.

Pre takéto situácie sú tu takzvané ready made spoločnosti. O čo ide? Sú to spoločnosti, ktoré boli vytvorené výlučne za účelom ich ďalšieho odpredaja. Od svojho založenia teda nikdy nevykonávali žiadnu činnosť. Takéto spoločnosti tým pádom nemajú žiadne obchodné, či iné záväzky a pohľadávky. Sú však zapísané na Živnostenskom registri, na Obchodnom registri a zaregistrované na Daňovom úrade. Majú aj splatené základné imanie.

Ich výhodou je, že podnikať vďaka ready made s.r.o. môžete už za pár hodín. Všetky právne dokumenty potrebné na predaj spoločnosti sú pripravené. Zmena konateľa ja právoplatná dňom, kedy sa tieto dokumenty podpíšu.

Dostať sa na popredné priečky v internetových vyhľadávačoch chce čas

Čo však neurýchlite, sú niektoré formy marketingu, do ktorých je však veľmi prospešné investovať a počkať si na výsledok. O dôležitosti dobrej marketingovej stratégie pre rast firmy nemusíme hovoriť. A taktiež bude zrejme každému jasné, že nezanedbateľnou zložkou marketingu je reklama v internetových vyhľadávačoch.

V tomto smere má výhodu ten, kto je vo výsledkoch vyhľadávaní na popredných priečkach. Aby ste sa tam s vašim webom dostali, je potrebné ho mať dobre optimalizovaný. Takáto optimalizácia sa označuje ako SEO a jej najdôležitejšou súčasťou je linkbuilding, čiže tvorba spätných odkazov. A pri ňom chvíľu trvá, pokiaľ sa prejavia prvé výsledky (rádovo 2 – 3 mesiace, ale záleží to od viacerých faktorov). Avšak efekt je dlhodobý a tak sa trpezlivosť skutočne vyplatí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián