Čo okrem krásnych pláži určite nevynechať pri návšteve Mallorcy?

  • Inzercia
  • 25. mája 2022, 09:00

Najväčší a najrozmanitejší z Baleárskych ostrovov, Mallorca, je celosvetovo obľúbenou letnou dovolenkou destináciou zrejme všetkých vekových kategórií. Svojim návštevníkom ponúka dlhé piesočnaté pláže, ale aj omnoho viac.

Zdroj obrázka: Autor: Allard One / Shutterstock.com

Chcete stretnúť celebritu? Alebo mať tie najkrajšie fotky z dovolenky?

Čo na Mallorce navštíviť ak sa rozhodne vymeniť šľapky na pláž za dámske sandále alebo pohodlné tenisky? Presne o tom bude reč v tomto článku. Nechajte sa inšpirovať nasledujúcimi tipmi.

Ak vás láka luxus a chcete mať šancu stretnúť svetovú celebritu, zamierte do Puerto Portals. Prečo v súvislosti s touto lokalitou spomíname luxus? Množstvo luxusných jácht vám dá tú odpoveď. V Puerto Portals to skrátka žije a rozhodne sa tu nechodí spať skoro.

V prípade, že si chcete priniesť domov nádherné fotografie, jedným z najfotogenickejších miest na ostrove je Cabo de Formentor so svojim ikonickým majákom. Ten síce verejnosti sprístupnený nie je, ale výhľady, ktoré sa vám tu naskytnú, toto miesto právom radia medzi hlavné „atrakcie“ severu Mallorcy.

Históriou Mallorca doslova dýcha

Čo ešte počas dovolenky na Mallorce navštíviť? Rozhodne mestečko Sóller. Živé námestie Plaça Constitució s pôsobivým kostolom, ktorý je zasvätený svätému Bartolomejovi, vás určite „dostane“. A keď uvidíte ikonické oranžové električky, zistíte, prečo to sem turistov tak láka.

Ak vás lákajú staroveké mestečka, určite vás očarí aj Pollensa. Úzke uličky a pôsobivé námestie sú presne tým, čo by ste od takéhoto mestečka čakali. Ideálna atmosféra pre romantické prechádzky, či vychutnávanie si dňa v niektorej z kaviarní, či reštaurácií.

Na záver nesmieme vynechať hlavné mesto Mallorcy a aj Baleárov, Palma de Mallorca. Dokonalá kombinácia kultúry a prímorského odpočinku, tak nejako by sa dala Palma de Mallorca opísať. Spomedzi všetkých „atrakcií“ v tomto meste spomenieme tie najvýraznejšie. Sú nimi Catedral de Santa María de Palma de Mallorca, nazývaná aj La Seu, jedna z najväčších gotických katedrál v Európe a Castillo de Bellver, ktorý sa môže pochváliť aj tým, že je jeden z mála kruhových hradov v Európe.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián