Hasiči riešili autonehody a zachraňovali aj starenku

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 24. mája 2022, 00:02

Na sídlisku Adam Trajan v Piešťanoch sa v pondelok 16. mája zrazili dve osobné autá. Hasiči poskytli dvom ľahko zraneným osobám prvú predlekársku pomoc, potom ich odovzdali záchranárom. Havarované vozidlá zabezpečili proti požiaru, vytečené škodliviny posypali sorbentom a cestu upratali.

(Autor: OR HaZZ Piešťany)

V oplotení Pamätníka rumunským vojakom na Likavskej ulici v Piešťanoch sa opäť po rokoch zakliesnila srnka. Kým v roku 2018 vystrašeného srnca uvoľňovali pracovníci Služieb mesta Piešťany, polícia a pomáhal aj veterinár, pretože zviera bolo v šoku, tentoraz sa o srnku v utorok 17. mája skoro ráno postarali piešťanskí hasiči. Uväznené zviera, ktoré malo medzi mrežami zaseknutú hlavu, pustili z ohrady na slobodu.

V ten istý deň vo Veľkom Orvišti havarovalo osobné auto. Našťastie, posádke sa nič vážnejšie nestalo, takže hasiči urobili potrebné opatrenia, vyčistili cestu a prípad nechali polícii, pretože ich operačne odvolali na Javorovú ulicu do Piešťan.

Tam bolo treba odomknúť byt na štvrtom poschodí, pretože vo vnútri sa nachádzala nevládna starenka. Jej príbuzný nedovolil otvoriť dvere z dôvodu možného poškodenia dverí zvonka, preto hasiči pomocou lezeckej techniky zlanili z vyššie situovaného bytu, rozbili výplň na balkónových dverách starenkinho bytu a vnikli dnu. Nevládna žena ležala na posteli a nekomunikovala. Hasiči dvere odomkli, vpustili políciu i záchranárov, ktorí pacientke poskytli okamžitú pomoc. Ženu pomohli zniesť na nosidlách do sanitky, ktorá ju odviezla do nemocnice.

V sobotu 21. mája zavolali hasičov k transportu nadrozmerného pacienta do Drahoviec. Aby mohli bezpečne vyniesť pacienta, museli si ešte uvoľniť cestu, potom ho odovzdali záchranárom.

V ten istý deň hasiči pomáhali mestským policajtom s uvoľňovaním zabezpečovacieho zariadenia na aute zaparkovanom na Winterovej ulici v Piešťanoch. Papuču rozrezali a koleso uvoľnili.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina