Ako mať naozaj dokonalú podkrovnú spálňu?

  • Inzercia
  • 24. mája 2022, 16:47

Kto z vás v detstve nesníval o skrýši na povale? Aj tí, ktorí vyrastali v bytoch, boli pri návšteve starých rodičov určite fascinovaný podkrovím. Predsa len má svoje čaro. A ak teraz staviate dom, možno rozmýšľate, ako využiť práve podkrovný priestor.

Zdroj obrázka: Autor: Photographee.eu / Shutterstock.com

Využite špecifiká podkrovných miestností

Čo takto si spraviť podkrovnú spálňu? Rozhodne by mala svoju jedinečnú atmosféru. Stačí len vedieť, ako na to. A zatiaľ čo pri výbere nových matracov je jedno, kde v dome bude umiestnená spálňa, niektoré záležitosti pri zariaďovaní sú v istej miere špecifické práve pre podkrovné spálne.

Môžete napríklad využiť prípadnú prítomnosť trámov a pilierov a spraviť z nich dizajnové dominanty vašej podkrovnej spálne. Takéto niečo v bežnej spálni nedosiahnete žiadnym spôsobom, tak prečo to nevyužiť, keď už ste sa rozhodli mať spálňu v podkroví?

Dobre zvážte rozmiestnenie strešných okien a taktiež nábytku

Pri návrhu podkrovnej spálne, respektíve akejkoľvek miestnosti, je nanajvýš dôležité docieliť ideálny pomer medzi množstvom prirodzeného svetla, ktoré si do spálne vpustíte a zachovaním príjemnej klímy, keďže príliš veľká plocha strešných okien môže podkrovnú spálňu neúmerne vyhrievať. Samozrejme, netreba zabúdať ani na spôsob otvárania takýchto okien, či praktické rolety na strešné okná.

Šikmina v podkrovnej spálni môže výrazne ovplyvniť aj výber nábytku. Veď kde inde mať veľkú šatníkovú skriňu ak nie práve v spálni, aby ste mali všetko potrebné k dispozícii ihneď po prebudení? Často je jediným možným riešením nábytok na mieru, ale neberte to ako komplikáciu. Práve naopak, je to skvelá príležitosť ako si nechať vyrobiť nábytok, ktorý bude dizajnovo jedinečný a zároveň bude naozaj praktický, keďže v maximálnej miere využije priestor, ktorý v podkrovnej spálni máte.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika