Espadrilky – ku ktorým štýlom sa hodia?

  • Inzercia
  • 23. mája 2022, 14:33

Niet pochýb o tom, že ste už videli ľudí nosiť dámske espadrilky a možno ste ich aj nevedomky mali. Ale ak nie ste módny guru, pravdepodobne sa pýtate — čo sú espadrilky?

Ilustr. foto © CCC

História espadriliek

Espadrilky sú výnimočná obuv, ktorá sa datuje do roku 1300. Hrali politické úlohy, určovali módne trendy po celom svete a stali sa základnou obuvou v teplom počasí. Ale čo sú to vlastne espadrilky?

V tomto článku vám ukážeme, ako sa vyrába obľúbená, no tak často nepochopená espadrilka, ako sa espadrilky nosia a ako ich spárovať s doplnkami. Ich pohodlie a to, aké ľahké je starať sa o ne, si určite zamilujete. Navyše, s toľkými dizajnmi a štýlmi topánok budete mať nekonečné možnosti na miešanie a zladenie espadriliek s vašim šatníkom.

Čo sú espadrilky?

Niet pochýb o tom, že ste už videli ľudí nosiť dámske espadrilky a možno ste ich aj nevedomky mali. Ale ak nie ste módny guru, pravdepodobne sa pýtate — čo sú espadrilky?

Espadrilky sú jednoduché, štýlové topánky, ktoré sa dnes vyrábajú z jutovej tkaniny. Juta je rastlinné vlákno z rastliny Corchorus, ktorá rastie v krajinách ako India a Bangladéš. Je to všestranný materiál, ktorý sa používa na výrobu špagátov, vriec, záclon a samozrejme espadriliek. 

Jutová podrážka je ikonickým prvkom espadriliek. Štýl juty na espadrilkách siaha od jednoduchého lana až po zložitý dizajn s vrkočmi. Juta môže byť ponechaná v prirodzenom hnedom stave alebo vybielená na bielo. Najčastejšie je juta pripevnená ku gumenej alebo lanovej podrážke pomocou lepidla a stehov.

Pár espadriliek vydrží dlhé roky, pretože odolnosť je úžasne kvalitné prevedenie tejto topánky. Väčšina moderných espadriliek je vystužená vulkanizovanou gumou a pripevnená k jutovej podrážke.

Jediný kus plátna prekrýva vrch espadriliek a je prišitý k jutovej podrážke. Plátené zvršky sa dodávajú v rôznych farbách a štýloch, vďaka čomu sú to všestranné topánky, ktoré možno nosiť v rôznych prostrediach. Mäkká povaha jutovej tkaniny, prirodzená podpora v podrážke a gumová úprava robí z espadriliek topánku, ktorú si vaše nohy zamilujú.

Espadrilky – ku ktorým štýlom sa hodia?

Teraz, keď už rozumiete ich histórii, možno vás zaujíma, ako nosiť espadrilky. To, čo robí espadrilky tak všestrannými, je to, že sa dajú obliecť ku skoro všetkému. Sú nevyhnutným kúskom obuvi pre každého, kto chce dodať svojmu jarnému a letnému šatníku štýl. 

Espadrilky sú pohodlné topánky, ktoré vám umožnia stráviť deň objavovaním plážového mestečka alebo pretancovať celú noc na svadbe a zároveň poskytnúť vašim nohám stálu oporu. Vyjadrite svoj módny štýl spárovaním svojich espadriliek s ležérnym jarným a letným oblečením, ako sú šortky, šaty, sukne, capri a džínsy.

Tu je niekoľko nápadov, ako spárovať svoj outfit s espadrilkami:

  • K letným šatám sú výbornou voľbou klinové espadrilky.
  • Mule espadrilky sú perfektnou voľbou k džínsovým džínsom.
  • Pre kancelárske prostredie vyskúšajte ploché espadrilky, ktoré majú luxusnejšiu povrchovú úpravu, ako je koža.
  • Espadrilky sa tiež krásne spájajú so sukňami a šortkami.
  • Pre svojrázny alebo hravý vzhľad si vyberte akýkoľvek štýl espadriliek, ktorý má výrazné, zábavné farby a vzory.

Toto sú, samozrejme, len niektoré nápady. Krása espadriliek je v tom, že existuje takmer neobmedzené množstvo spôsobov, ako ich kombinovať. Skombinujte s tradičnými módnymi trendmi espadriliek alebo urobte odvážne vyhlásenie – výber je na vás!

0 Shares

Najnovšie správy

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela