Návod, ako si doma ručne namaľovať a skrášliť tenisky

  • Inzercia
  • 19. mája 2022, 17:18

Dotváranie vlastného oblečenia je skvelý spôsob, ako zažiariť a byť originálny. Pripravili sme pre vás návod, ako postupovať pri ručnom maľovaní tenisiek, aby ste zabránili praskaniu farby.

Zdroj foto: Uplight pictures / Shutterstock.com

Najvhodnejšie typy Adidas tenisiek na maľovanie

Predtým, ako sa pustíte do úpravy tenisiek Adidas, mali by ste si vybrať tie najvhodnejšie. Ak ste si nevybrali starý pár, ktorý chcete vylepšiť, veselo sa pustite do nákupu a objednávania. Na stránke Flexdog nájdete veľa druhov tenisiek s rýchlym doručením. Ak sa teda rozhodnete pre úpravu nového páru, odporúčame vám tieto dva typy tenisiek:

Adidas Superstar – patria k modelom tenisiek, ktoré si získali svoju popularitu pravdepodobne najrýchlejšie. Sú veľmi pohodlné, elegantné a ľahko sa kombinujú s akýmkoľvek oblečením.

Adidas Stan Smith – tieto tenisky sú podobné modelom Adidas Superstar, pokiaľ berieme do úvahy ich konštrukciu a odolnosť. Vo vonkajšom dizajne však nemajú charakteristické tri pruhy, na rozdiel od tenisiek Superstar. Vďaka tomu budete mať väčší priestor na úpravy, ktorý nie je ničím prerušovaný

Ako postupovať pri ručnom maľovaní

Ručné maľovanie je pravdepodobne najpoužívanejší spôsob úpravy tenisiek. Je veľmi jednoduchý a zároveň zábavný. Získate kontrolu nad každou bodkou, líniou a čiarou na topánke. Vďaka tomu si vytvoríte naozaj originálny kúsok.

Budete potrebovať

  • Akrylové farby alebo farby na kožu,
  • štetce rôznych veľkostí,
  • 100% acetónový odlakovač na nechty,
  • akrylový finišer,
  • mäkkú ceruzku.

Postup

  1. Namočte vatové tampóny do acetónového odlakovača na nechty a potrite nimi tenisky pre odstránenie továrenskej farby.
  2. Potom si na topánky nakreslite požadovaný dizajn, resp. vzor. Môžete ho nakresliť voľnou rukou alebo pomocou predlohy.
  3. Následne si vezmite malý štetec, namočte ho do akrylovej farby a začnite obťahovať predkreslené línie. Na väčšie pozadie a vnútorné plochy použite širší štetec.
  4. Je potrebné nakresliť minimálne 3 vrstvy, aby bola farba trvácna.
  5. Robte si prestávky medzi jednotlivými vrstvami a nechajte farbu poriadne uschnúť.
  6. Na záver natrite topánky finišerom, aby sa všetko spojilo a farby vydržali dlhšie.

Ako zabrániť praskaniu akrylovej farby

Akrylová farba je pružná, ale za určitých podmienok sa môže stať, že začne praskať. Tu je niekoľko tipov, ako tomu zabrániť:

Nanášanie tenkých vrstiev

Začnite s tenkými vrstvami a po každej vrstve nechajte farbe dostatok času na uschnutie. Ak chcete, aby bol výsledok dokonalý, neponáhľajte sa. Začínajte so svetlejšími farbami a pokračujte s tmavšími.

Pomalé schnutie

Nesnažte sa urýchliť schnutie farby fénom. Je pravdepodobné, že teplo spôsobí popraskanie farieb. Namiesto toho nechajte čerstvo namaľované Adidas Originals tenisky uschnúť v dobre vetranej miestnosti.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj