Na Čerenci detské rybárske preteky s rekordmi

Vodná nádrž Čerenec vo Vrbovom už celé roky slúži vyznávačom rybolovu. V nedeľu 8. mája sa tu konali štvorhodinové detské rybárske preteky, pričom malých rybárov veľmi silne povzbudzovali ich rodičia, súrodenci či starí rodičia. Išlo o ôsmy ročník Robinson Kinder Feeder Cupu.

Malým rybárom sa podarilo loviť kapry, karasy a pleskáče. (Autor: vd)

O podujatí nám porozprával skúsený rybár a dlhoročný šéf detských rybárskych krúžkov v našom regióne, Jaroslav Heler: „Priznám sa, že keď som v sobotu 7. mája pripravoval pretekársku trať, videl som pohyb rýb pri brehu, ani vo sne mi nenapadlo, čo sa bude na druhý deň diať na pretekoch! Čerenec opäť nesklamal aj vďaka dokonalému zarybneniu MO SRZ Vrbové.“

So svojím úlovkom sa nám pochválil Matej Mikloška z Veľkého Orvišťa. Foto vd

Po registrácii pretekárov predniesol Alex Piešťanský sľub pretekárov do rúk hlavného rozhodcu Paľka Predného. Deti sa po žrebovaní odobrali na svoje stanovištia pripravovať a tiež boli prekvapené, že hlavne kapry si ich zblízka začali obzerať a aj očakávali, aké dobrôtky im ponúknu. Počas štvorhodinových pretekov boli najčastejšie lovenými rybami kapor, karas a pleskáč. Chytilo sa aj pár amurov, plotíc a dokonca pstruh! Aktivita rýb bola veľmi vysoká, a tak sa očakávalo hlavne váženie. Nakoniec boli všetci prekvapení, aké množstvo rýb sa pochytalo.

Z krásneho karasa sa tešil aj Zoran Jakubec so svojím otcom Brunom. Foto Viera Dusíková

V poradí ôsmy ročník Robinson Kinder Feeder Cupu priniesol rekordy. Medzi dievčatami obsadila prvé miesto Piešťanka Lívia Vatolíková, keď za štyri hodiny ulovila 46 300 gramov rôznych druhov rýb. Na druhom mieste skončila Anetka Kňazská z Myjavy (25 515 g), tretia bola Chtelničanka Emka Lukáčová (8620 g). V kategórii detí do 10 rokov obsadila prvú priečku Lívia Vatolíková (46 300 g) pred svojím bratom Vratislavom (35 590 g). Tretí skončil Lukáš Horňák z Krakovian (33 730 g). Priemerná váha úlovkov v tejto kategórii bola 19 500 gramov rýb na pretekára. V kategórii do 15 rokov skončil prvý Piešťanec Jerguš Brickman s úlovkom s celkovou hmotnosťou 24 450 g. Druhý bol Chtelničan Alex Piešťanský (14 065 g) a tretí tiež Chtelničan Sebastián Czaník (9250 g).

„Na záver ďakujem sponzorom a všetkým dobrým ľuďom, ktorí nám pomohli tieto preteky zorganizovať a zabezpečiť,“ dodal Heler.

Tu sú zábery zo súťaže objektívom J. Helera.

zdroj: DRK Jaroslava Helera

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava