Šťastnejší život vďaka športovaniu

  • Inzercia
  • 18. mája 2022, 18:32

Dokonalé telo nie je len o vzhľade. Dokonalé telo znamená zdravé telo, ktoré je pripravené plniť svoje úlohy tak, aby človek mohol žiť šťastný a plnohodnotný život bez chorôb. A letná turistika a cyklistika dobrému zdraviu kráča v ústrety.

dreamstime.com

Definícia krásy a dokonalosti je pre každého človeka iná a žiaden štandard v tomto ohľade neexistuje. Kto má dostatok energie, ten obvykle vyzerá aj fit. A fit sa cítia najmä ľudia, ktorí sa zdravo stravujú a pravidelne športujú. Či sa venujete turistike alebo cyklistike, oba tieto atraktívne športy skvelo podporujú vitalitu. No zdravie možno podporiť aj výživovými doplnkami. Dobrým tipom na posilnenie kĺbov je kĺbová výživa – kapsule kolostrum alebo moringa. Tiež kolagén vo forme prášku či vitamín D. Vitamín D je v tele nenahraditeľný pri ukladaní minerálov do kostí a svalov, pri vstrebávaní vápnika a fosforu, pre správne fungovanie celého imunitného systému.   

Letná turistika a cyklistika

Úžasné účinky na organizmus má príroda, ktorá významne posilňuje fyzické aj duševné zdravie. Kto si chce zlepšiť kondíciu a pohyblivosť – urobiť niečo prospešné pre svoje zdravie, ten športuje v prírode. Turistika a cyklistika je prevenciou pred chorobami srdca a ciev, posilňuje svaly, podporuje dýchací a tráviaci systém, optimalizuje hmotnosť. Pokiaľ sa radi bicyklujete, pouvažujte o tachometri. Tachometer na bicykel je výborný pomocník pre rekreačných aj profesionálnych cyklistov. Sprostredkuje prehľad o tom, ako sa športovcovi darí plniť jeho plány. Moderné tachometre sledujú nielen aktuálnu rýchlosť, ale aj priemernú a maximálnu rýchlosť, tiež čiastkový i celkový počet najazdených kilometrov. Bežnou súčasťou cyklistických tachometrov je ukazovateľ dátumu a presného času, tiež sú vybavené stopkami a informujú nielen o množstve spálených kalórií, ale aj o momentálnej teplote vzduchu.  

Vhodné oblečenie a obuv Letná turistika a cyklistika patria k najatraktívnejším a k najobľúbenejším letným športom, ktoré dodávajú energiu – prospievajú nielen telesnej kondícii, ale aj mentálnemu zdraviu. Na turistických a cyklistických výletoch však nepodceňte vhodné oblečenie a obuv. Ideálnym letným športovým oblečením sú funkčné odevy a čo sa obuvi týka, dobrým tipom je Salomon obuv. Jedná sa o značkovú športovú obuv prémiovej kvality, ktorá dokonale kopíruje tvar chodidiel športovca. Je pevná, odolná a pohodlná, nespôsobuje žiadne odreniny. A ešte väčšie pohodlie pri športovaní môžete dosiahnuť vďaka športovým vložkám. Gélové či penové vložky navodia pocit ľahkosti – výrazne zmierňujú silu dopadu chodidiel aj na nerovnom povrchu. Chránia nielen nohy a šľapy, ale aj chrbticu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava