Ukrajinke zaistili tisícky cigariet

  • Piešťanský týždeň / Kraj / Spravodajstvo
  • 17. mája 2022, 08:18

Namiesto batožiny, cigarety. (Autor: CÚ Trnava/Finančná správa)

Ako informovala Iveta Zlochová, hovorkyňa Colného úradu Trnava, príslušníci zo Stanice Colného úradu Senica – centrála počas kontroly tovaru, ktorý by mohol uniknúť colnému dohľadu alebo daňovému dozoru, hliadkovali nabývalom hraničnom priechode Brodské. Počas kontroly, v sobotu 14.05.2022 v popoludňajších hodinách, zastavili osobné motorové vozidlo s maďarským evidenčným číslom, ktoré šoférovala 38-ročná Ukrajinka.

Na otázku, či prepravuje tovar, ktorý unikol colnému dohľadu alebo podlieha spotrebnej dani, neodpovedala. Po výzve na sprístupnenie batožinového priestoruho vodička otvorila.Nachádzali sa v ňom tri cestovné kufre. Hliadka ju vyzvala na sprístupnenie obsahu batožiny. Po otvorení kufrov príslušníci finančnej správy zistili, že sa v nich preváža spotrebiteľské balenia cigariet zn. Marlboro Red a Marlboro Goldbez označenia slovenskou kontrolnou známkou. Celkovo sa v nich nachádzalo 1978 spotrebiteľských balení cigariet, pričom únik na spotrebnej dani bol predbežne vyčíslený na 5 333 eur.

Trnavskí príslušníci finančnej správy vzhľadom na podozrenie zo spáchania trestného činu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru prípad odovzdali vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy, doplnila Zlochová.

Colný úrad Trnava

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína