Dve nové výstavy v Dome umenia

V Dome umenia Piešťany si v máji môžete pozrieť dve nové výstavy. Otvorili ich v pondelok 2. mája a prístupné budú až do poslednej soboty v tomto mesiaci.

Foto: am

Prvá z výstav sa nachádza v galérii na prízemí, nesie názov 19 mesiacov a pochádza z dielne Ateliéru ilustrácie Vysokej školy výtvarných umení. Názov 19 mesiacov odkazuje na čas, ktorý autori v škole strávili v akademickej karanténe počas pandémie. Nájdete tam viacero trojrozmerných diel, koláží, malieb i grafík.

Vo Výstavnej sieni, „zrkadlovej“ miestnosti, si môžete prezrieť výstavu k 95. výročiu založenia časopisu Slniečko, ktorej súčasťou sú ilustrácie Filipa Horníka z časopisu Slniečko a z kníh Braňa Jobusa. Výstava je sprievodným podujatím 12. ročníka festivalu rozhlasových rozprávok Zázračný oriešok. V rámci festivalu sa tento rok aj v Dome umenia bude konať niekoľko podujatí, medzi nimi prezentácia rozprávky, čítanie či tvorivý workshop.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav