S úsmevom po Slovensku točili aj v Piešťanoch

  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
  • 6. mája 2022, 00:02

V uplynulom týždni dorazil do Piešťan známy historický červeno-biely mikrobus so smajlíkom od ucha k uchu, lepšie povedané od svetla k svetlu. Viezli sa v ňom protagonisti televíznej šou, ktorej názov S úsmevom po Slovensku je zároveň poznávacou značkou veselého auta. Pred kúpeľným domom Irma ich čakali piešťanskí veteránisti, ktorí sem priviezli svoje najvzácnejšie zberateľské skvosty.

(Zľava) Mária Michalčíková privítala protagonistov zábavnej šou: Janku Kovalčíkovú, Mariána Čekovského, Borisa Valábika, Juraja „Šoka“ Tabačeka a Dominiku Kavaschovú. (Autor: vd)

Nahodení v parádnych smokingoch či kúpeľných róbach Marián Čekovský, Boris Valábik, Juraj „Šoko“ Tabaček, Janka Kovalčíková a Dominika Kavaschová boli hlavnými aktérmi scén spred hotela Thermia Palace a Irmy. Vtipom sršiaci Marián Čekovský „skúšal“ bývalého slovenského obrancu Borisa Valábika z „technických“ údajov historických veteránov, čím Piešťancom, ktorí sa scéne prizerali, pripomenul atmosféru Zlatých stúh. O ich histórii i súčasnosti porozprával filmárom šéf piešťanského Veteran Car Clubu, Pavol Kušnír.

Bratislavčania si do Piešťan priniesli celý „bojový“ filmársky arzenál, velila mu krehká žena. V permanencii bolo päť profi kamier, fotografi, zvukári, produkcia, vodiči – všetci, ktorí sa podieľajú na tvorbe zábavnej cestovateľskej relácie. Diel o Piešťanoch by sme mohli vidieť v televízii RTVS približne o štyri týždne.

Pred Thermiou Palace vítala autobus, v ktorom sa viezli za výdatného škreku páva Juraj, Janka a Dominika, manažérka kúpeľov. Mária Michalčíková najskôr privítala herecký tím a potom predstavila históriu najluxusnejšieho piešťanského hotela, ktorý 1. mája oslávil 110. výročie otvorenia prevádzky, a tiež uviedla pozoruhodnosti kúpeľov Irma.

Ešte pred „filmárskymi Zlatými stuhami“ si Valábik a Čekovský vyskúšali chvíle natáčania v piešťanskom bahne. „Nečakal som, že to bude také silné,“ priznal Čekovský. Hokejista už svoje skúsenosti s touto liečebnou procedúrou mal, takže sa iba pousmial. To už dobre naladeného Čekyho požiadal o selfie aj s malým synčekom, ak sa dobre pamätáme na jeho meno – Jankom,

tatino chlapčeka. Mrňús vyzeral spokojne a na vysmiateho herca, ktorý sa mu prihováral, sa díval svojimi detsky úprimnými okáľmi.

Všetci šoumeni, len čo natočili scény spred hotela a kúpeľov, zašli aj so štábom do záhrady Thermie. Tam sme ich už nechceli vyrušovať, aby mali od novinárov pokoj.

Členovia Veteran Car Clubu Piešťany s manažérkou kúpeľov a členom filmárskeho tímu.

V ten deň pätica protagonistov kŕmila čajky na moste, ale filmovali ich aj v hlavnej expozícii Balneologického múzea Imricha Wintera, splavovali rieku Váh a v rámci predstavovania nášho regiónu zašli i do ďalších lákavých lokalít a turisticky zaujímavých miest, ktoré majú nalákať všetkých divákov, ktorí piešťanský „diel“ relácie S úsmevom po Slovensku uvidia. Sprevádza ju známa pieseň Karola Duchoňa: „S úsmevom.“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava