Prvýkrát na Slovensku: Letecká šou v noci a pyrotechnika na krídlach lietadiel

  • Inzercia
  • 5. mája 2022, 14:45

Pred niekoľkými rokmi len nesmelá vízia, dnes unikátna nočná letecká šou, aká na Slovensku ešte nebola. Letecké akrobacie predvedú tí najlepší z najlepších a vďaka moderným technológiám bude piešťanské nebo vítať prvý májový víkend skutočne veľkolepo.

(Autor: Kvant/Detonics)

Návštevníci Festivalu letectva Piešťany 2022 sa môžu 6.-8. mája tešiť na lety, ktoré budú na Slovensku absolútnou novinkou, lietať sa bude za šera a v noci. Viacerí účastníci budú mať na špeciálne upravených lietadlách, vrtuľníkoch, vetroňoch či padákoch umiestnené rôzne farebné dymy a pyrotechniku.

„Unikátna bude aj šou so 100 dronmi, ktorá na Slovensku ešte nebola, ako i balónová šou s hudobným sprievodom s maximálnym ohľadom na bezpečnosť návštevníkov. Tešiť sa môžu všetci i na multimediálnu šou s lasermi a lúčmi, ktoré vytvárajú špeciálne efekty. Príďte do Piešťan, zažijete jedinečný deň plný leteckých zážitkov a svetelných predstavení,“ pozýva Hubert Štoksa, riaditeľ festivalu letectva.

Od piatka je pre návštevníkov pripravená aj európska výstava letectva – AEROEXPO, kde bude možné obdivovať viac ako 70 kusov leteckej techniky z celej Európy. Skutočným lákadlom budú kúsky, ktoré zožali úspech aj na nedávnom EXPO v Dubaji, a pripravená je slovenská premiéra ultraľahkého vrtuľníka. Fanúšikovia letectva by mali zbystriť aj preto, že v piatok 6. mája od 9.00 do 14.00 h bude vstup na AEROEXPO zadarmo. Následne sa letisko pre verejnosť uzavrie, aby mohla nastať príprava na najväčší ťahák tohtoročného festivalu letectva. Od 17.00 do 23.00 h sa môžu návštevníci tešiť na lety, ktoré budú na Slovensku absolútnou novinkou, lietať sa začne po západe slnka a potrvá to až do neskorej noci.

V sobotu 7. mája sa brány letiska otvoria o 10.00 h a lietať sa bude nielen v noci, ale aj cez deň. Pripravený je zároveň pestrý sprievodný program. Popri letových ukážkach sa zabavia celé rodiny. Na ploche až 8000 metrov štvorcových bude pre všetky vekové kategórie k dispozícii zdarma rodinná a detská zóna. Pre tých menších, ale aj tínedžerov je pripravená zábava a športové vyžitie. Okrem leteckých exhibícií historických lietadiel bude pre návštevníkov sprístupnená aj vonkajšia expozícia Vojenského historického múzea. V rámci spomienky spojenej s výročím úmrtia generála Milana Rastislava Štefánika sa objaví i kus opláštenia z lietadla Caproni Ca.33, v ktorom v roku 1919 zahynul.

V nedeľu 8. mája bude letisko pre návštevníkov prístupné od 10.00 do 17.00 h a lietať sa bude len počas dňa.

Na žiadnej dobrej akcii nesmie chýbať chutné jedlo a toto podujatie nebude výnimkou. Pestrý street food bude jeho súčasťou.

Zárukou skvelej šou by mohol byť pre návštevníkov hlavný organizátor – Slovenská letecká agentúra, s. r. o., ktorý už roky prináša verejnosti dobre známy SIAF. „Pripraviť festival letectva bolo ideou celého organizačného tímu už dlhšie a hlavnou prioritou bolo, aby bol svojím programom prístupný širokej verejnosti. Pevne verím, že sa nám to tento rok aj vďaka partnerom podarí,“ povedal Štoksa.

Všetky bližšie informácie o predpredaji vstupeniek, programe a ďalších aktualitách nájdete na stránke www.festivalletectva.sk.

(inz)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava