Konečne bez obmedzení

Zdá sa, že nateraz je pandemická doba zažehnaná a svedčí o tom i množstvo kultúrnych, spoločenských či športových podujatí, ktorých je už na mesiac máj naplánovaných viac než dosť. Plné zábavy, športového vyžitia či kultúry budú Piešťany, ale i celý región.

Lahodnú Sacher tortu si vychutnali všetky generácie. (Autor: am)

Už počas uplynulého víkendu májovú atmosféru vytvorilo v meste slávnostné krájanie skutočne dlhej torty na najdlhšom prekrytom moste na Slovensku. K máju patrí i stavanie mája na piešťanskej pešej zóne či v obciach regiónu.

Počas tohto mesiaca bude doslova ťažké určiť si priority a vybrať si z množstva podujatí. Kultúrne stánky prinesú program pre deti, workshopy, koncerty, cestovateľské prezentácie, ale i adrenalínové zážitky.

V piatok 6. mája to vypukne vskutku bombasticky. Rezort Piešťany predstaví absolútnu novinku v regióne, a to organizované splavovanie Váhu. Na svoje si prídu rafťáci, paddleboarďáci, kanoisti či kajakári. Každý sa na splav Váhu môže pustiť podľa vlastnej chuti a schopností.

Po troch rokoch sa dočkáme aj festivalu letectva a organizátori sľubujú vskutku veľkolepý program. Nočné letecké akrobacie, laserové šou, stacionárne ukážky, atrakcie pre deti či kultúrne vystúpenia – to všetko má byť súčasťou trojdňového programu na piešťanskom letisku.

Nebude chýbať ani šport. Uskutoční sa veslárska regata O pohár SNP, majstrovstvá Slovenska vo veslovaní, ale aj Slovenský pohár silných mužov Strongman. A to všetko v jediný májový víkend.

Ani nasledujúci týždeň od 9. mája nebude chudobný na podujatia. V Dome umenia sa uskutoční poetický večer ku Dňu matiek, vo Fontáne beseda Pálenica Borisa Filana. Koncerty v La Musica, vernisáž v Zámockej záhrade v Hlohovci, Piano Show v Dome umenia, majáles v Kúpeľnej dvorane, Malý májový jarmok vo Vrbovom, ale tiež rôzne predstavenia pre deti.

V ďalšom týždni sa môžete vybrať na absolventský koncert žiakov základnej umeleckej školy do Domu umenia, predstavenie Tanec bez hraníc Piešťany 2022 vo Fontáne, vernisáž absolventov ZUŠ, koncert Cigánskych diablov v Thermii Palace i na filmový festival Hory a Mesto vo Fontáne a Prírodnom kine.

Na svoje si prídu i športovci. Piešťanská BUĎ Fitka zapíše už 47. ročník, jachtári sa stretnú v zápolení o Slovenský pohár Balnea Cup.

Máj tak bude opäť po dvoch rokoch atraktivít čas a my v redakcii vám želáme, aby ste to všetko zvládli absolvovať.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava