Štát postupne oslabuje samosprávy, tvrdí Únia miest Slovenska

  • Kraj / Piešťany / Región
  • 4. mája 2022, 12:55

Únia nesúhlasí s tým, aby Vláda SR čerpala prostriedky na pomoc rodinám z finančných zdrojov samospráv.

Ilustračné foto

Únia miest Slovenska (ÚMS) nesúhlasí s tým, aby Vláda SR čerpala prostriedky na pomoc rodinám z finančných zdrojov samospráv. Tiež nesúhlasí s tým, že vláda prijíma rozhodnutia s dopadmi na samosprávy bez toho, aby ich s predstaviteľmi samospráv vopred konzultovala a zohľadnila ich požiadavky. Na dnešnej tlačovej konferencii o tom informovali prezident ÚMS a primátor mesta Trenčín Richard Rybníček, viceprezident ÚMS a primátor mesta Bratislava Matúš Vallo a zástupcovia členských miest ÚMS.

ÚMS nepovažuje za dobrý nápad, aby sa prorodinná politika riešila na úkor financií pre samosprávy, ktoré za tieto peniaze poskytujú služby svojim obyvateľom.„Nepovažujeme za dobrý nápad, že sa rieši prorodinná politika vlády a koalície braním peňazí samospráve. Rovnako nás uráža, keď ministerstvo financií ale aj iní ministri rozprávajú o tom, že máme dosť peňazí,“ zdôraznil Rybníček. Ako dodal, sú to peniaze občanov miest a obcí Slovenska. „Žiadame Vládu SR a ministerstvo financií, aby našla finančné prostriedky na prorodinnú politiku vo svojich vlastných rezervách. Sme presvedčení o tom, že tieto peniaze nájsť vedia tak, aby to nebolo na úkor obyvateľov našich miest a obcí,“ dodal.

Členmi únie sú aj mestá Piešťany, Vrbové, Trnava či Hlohovec.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek