7 outdoorových aktivít, ktoré musíte urobiť túto jar

  • Piešťanský týždeň / Inzercia
  • 3. mája 2022, 13:10

Počas studenej zimy zabúdame na športové aktivity a uprednostňujeme pobyt v teple a pohodlí domova. Ale po niekoľkých mesiacoch sedenia na gauči a pozerania televízie máme pocit, že je čas otriasť sa a znova nabrať energiu. S teplým a slnečným počasím je čas ísť von a venovať sa zábavným outdoorovým aktivitám. Ten čas je konečne tu!

Po chladnej zime sa môžeme tešiť sa na teplé a slnečné dni. S kvetmi na stromoch, sviežim teplým vánkom a zvukom bzučiacich včiel, ktoré nás dokonale prebúdia zo “zimného spánku”, môžeme vyjsť von a užiť si každý deň.

Takže, ak chcete byť opäť aktívni, tu je zoznam jarných športov a aktivít, ktoré si na jar užijete najlepšie.

Turistika

Turistika je na prvom mieste v zozname. Po dlhej zime je môžete navštíviť lesy, hory a kopce za jarným dobrodružstvom. Zbaľte si ruksak a vydajte sa navštíviť známe chodníky, alebo prečo neskúsiť niekoľko nových? Môžete ísť sami, s priateľmi alebo rodinou, alebo sa len pridať na organizovanú túru s miestnou skupinou.

Čerstvý vzduch a upokojujúci zvuk stromov sú presne to, čo potrebujeme na posilnenie našej energie a ducha.

Rafting

Jarné počasie prináša teplejšie a často búrlivejšie rieky, ktoré môžete využiť na nejaké „mokré“ aktivity. Presvedčte svojich priateľov a vydajte sa na extrémne vodné športy, získate adrenalín a zdvihnete náladu.

Pripojiť sa k raftingovému tímu by bol tiež skvelý nápad. Nájdite miestnu skupinu a zažite vzrušenie a energiu z plavby v drsných vodách.

Lezenie

Ak máte chuť na niečo dobrodružnejšie a možno trochu nebezpečnejšie, prečo neskúsiť horolezectvo. Zaviažte si topánky, pripútajte sa na laná a zdolajte ďalšiu výzvu.

Hoci môže byť lezenie po skalách nebezpečná a fyzicky náročná aktivita, z cvičenia pri ňom veľa profitujete. A bez ohľadu na to, kam stúpate, keď sa dostanete na vrchol, budete mať pocit, že ste dobyli svet. A kto nemá rád ten pocit?

Bicyklovanie

Aj keď je ráno ešte chladno a slnko zapadá až neskoro popoludní, dni sa citeľne predlžujú, teploty stúpajú a prvé kvety vykukujú zo studenej zeme. Toto je najlepší čas vysadnúť na bicykel! Konečne je možné opäť sa stretnúť s priateľmi mimo domu, doplniť zásobu vitamínu D, dostať sa do formy, alebo len tak si užiť najkrajšie ročné obdobie. Či máš bicykel Merida, alebo Focus bicykel, skvelý jarný vzduch si užiješ lepšie ako pri akomkoľvek inom športe.

Paragliding

Ak máte chuť na nejaké extrémne športy a dobrodružstvo, paragliding je to, čo by ste mali vyskúšať. Využite slnečné počasie a jemný jarný vietor a choďte si vyskúšať paragliding.

Tento šport je dobrodružný aj rekreačný, môžete ho vykonávať sami aj s priateľmi a budete sa skvele baviť. Stačí si pripnúť výstroj a vychutnať si pohľad na jarnú prírodu z iného uhla.

Canyoning

Ak vám nevadí zmoknúť a milujete dobrodružstvo a adrenalín, toto je aktivita pre vás. Canyoning je extrémny šport, ktorý kombinuje veľa aktivít naraz.

Počas tohto úžasného zážitku sa budete venovať chôdzi, turistike, šplhaniu, skákaniu, lezeniu a plávaniu. Je to skvelý spôsob ako sa po zime dostať sa späť do formy.

Kempovanie

Ak nechcete robiť niečo extrémne a náročné, ale stále chcete tráviť čas vonku, mali by ste ísť kempovať. A jar je na to ideálne obdobie, keď počasie nie je príliš chladné ani príliš horúce. Stačí si zbaliť vybavenie, jedlo a oblečenie a vyraziť na pár dní do kompu, alebo tí odvážnejší aj do divočiny. Popri kempovaní môžete vykonávať jednoduché outdoorové aktivity, ako napríklad pešiu turistiku, beh, člnkovanie, alebo len tak si zapiknikujte.

(inz.)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava