Trofej Ivana Luknára v rukách Emy Mihálikovej

  • Kultúra a spoločnosť / Školy / Piešťany
  • 2. mája 2022, 00:01

Gymnázium Pierra de Coubertina v Piešťanoch sa stalo centrom záverečných aktivít medzinárodného projektu s názvom Coubertinova akadémia – sociálna Inklúzia prostredníctvom športových hodnôt. Ich súčasťou bola prezentácia publikácie spracovanej medzinárodným autorským kolektívom a odovzdanie cien víťazom súťaží, ktoré sa uskutočnili v rámci projektu.

Trofej Ivana Luknára za športovo-vedomostnú súťaž získala Ema Miháliková pred Rebekou Bukovou a Elisou Biscontini. (Autor: archív Evy Corticelli)

Trofej Ivana Luknára za športovo-vedomostnú súťaž získala Ema Miháliková pred Rebekou Bukovou a Elisou Biscontini. Celkovou víťazkou fotografickej súťaže s názvom Sakurová výzva sa stala Zuzana Luknárová, ktorá fotoobjektívom zachytila svojich žiakov v športovej pozícii pod rozkvitnutou čerešňou. Špeciálna cena za šírenie myšlienok o sociálnej inklúzii prostredníctvom športových hodnôt putovala do rúk slovenského vedca Viliama Nováka. Tento nadšený vyznávač zdravého životného štýlu absolvoval doteraz 119 maratónov, sedem ultramaratónov a nespočetné množstvo polmaratónov po celom svete. Veríme, že k svojim blížiacim sa 80. narodeninám pridá ešte mnohé ďalšie zahraničné bežecké výzvy. 

Účastníci stretnutia navštívili aj galériu moderného umenia Danubiana v Čunove.

Sprievodnými aktivitami projektu, ktorý bol venovaný pamiatke Ivana Luknára, bývalého riaditeľa piešťanského gymnázia, bola prehliadka Olympijského tréningového centra v Šamoríne. Účastníci mali počas záverečného stretnutia možnosť navštíviť aj galériu moderného umenia Danubiana v Čunove či hrad Devín.

Olev Saluveer, riaditeľ partnerského gymnázia Pierra de Coubertina v estónskom Tartu, skonštatoval, že spolupráca so slovenskými partnermi bola veľmi srdečná a profesionálna zároveň. Poďakoval sa za možnosť byť súčasťou tejto medzinárodnej komunity a vyjadril presvedčenie, že projektové výsledky prinesú svoje ovocie v podpore filozofie sociálnej inklúzie prostredníctvom športových hodnôt.

Projekt spolufinancovaný z programu Erasmus+ Európskej únie bol formálne ukončený na Smolenickom zámku, kde sa konala prezentácia dosiahnutých výsledkov a záverečné diskusie. Eva Corticelli, v gescii ktorej bolo vyhodnotenie projektu, neskrývala nadšenie z vyše dvojročnej práce na spoločných medzinárodných projektových aktivitách. Vyjadrila presvedčenie, že sa v nich podarí pokračovať aj v budúcnosti.

Elena Malíková, koordinátorka projektu

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel