Piešťanské spevácke talenty nahrali pieseň s Martinom Madejom

Desať talentovaných spevákov, žiakov Súkromnej základnej umeleckej školy v Zavretom kúte v Piešťanoch, má za sebou veľkú skúsenosť. Vo štvrtok 21. apríla sa v hudobnom štúdiu v Seredi zúčastnili na nahrávaní piesne určenej na Európsky olympijský festival mládeže, ktorý sa bude konať v júli v Banskej Bystrici. Nahrávanie sa konalo v spolupráci EYOF Banská Bystrica, deti si zaspievali aj s Martinom Madejom.

Deti z Piešťan si zaspievali s Martinom Madejom. (Autor: archív Ivety Danielovej)

Pre mnohé to bol zážitok, ktorý sa im navždy zapísal do srdca. „Bol to taký pomyselný krok v ich kariére, dôležitý medzník, a to najmä pre tých, ktoré spievajú už dlho a zvažujú, či pokračovať. Zisťujú, aké majú možnosti, že môžu naďalej rozvíjať svoje hudobné schopnosti, prehlbovať svoj záujem o hudbu,“ povedala učiteľka spevu Iveta Danielová, ktorá deti na nahrávanie sprevádzala. Zúčastnili sa na ňom žiaci, ktorí navštevujú nielen spev, ale aj tanečný odbor, čiže sú nadaní vo viacerých smeroch.

Deti sa pripravovali počas veľkonočných prázdnin. „Stretli sme sa v utorok na hodinku. Ostatok bol na deťoch, aby si to napočúvali, natrénovali doma. Niektoré prišli aj ku mne domov, lebo v utorok boli ešte na prázdninách a nemohli sa zúčastniť na spoločnej nácvikovej skúške. Musím ich však veľmi pochváliť, pretože sa k tomu postavili zodpovedne a profesionálne napriek strachu, ktorý mnohé z nich mali,“ uviedla pedagogička. Danielová dodala, že videla, ako si žiaci uvedomovali, že nechcú pokaziť výkon ostatným, pretože je to skupinová práca: „Bolo to spievanie v zbore, ktoré nesmieme podceňovať. Niekto by mohol povedať, že je to len zbor, ale práve práca v tíme je veľmi náročná. Je to zloženie rôznych kúskov, ktoré musia tvoriť jeden krásny a komplexný celok.“

Pedagogička dbala, aby mali deti medzi sebou dobré vzťahy, nikto sa necítil nekomfortne, aby sa neporovnávali a nebola medzi nimi súťaživosť, konkurencia či súperenie. „Vysvetľovala som im, že všetci sme jeden tím a je dôležité, aby sa nikto necítil byť niečo viac alebo menej. Cieľ totiž máme spoločný a je ním to, aby sme pieseň zaspievali správne v anglickom jazyku, správne rytmicky, intonačne a aby sme mali z toho zážitok,“ doplnila učiteľka.

Tento „výlet“ im pomohol, aby sa lepšie spoznali, lebo počas roka prichádzajú na hodiny individuálne a mimo koncertov nevedia, akých majú spolužiakov. „Som veľmi pyšná na tieto deti, pretože vo veľmi krátkom čase stihli nahrať pieseň, ktorá bude zachytená verejnosťou. Je to vyššia úroveň preukázania hudobných schopností a všetkého, čo v človeku je. To znamená nielen hudobné nadanie, ale aj flexibilita, pohotovosť či vôľa popasovať sa s trémou, strachom a s otázkami‚ čo ak…“ dodala Danielová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek