Rúška sú preč, znovu sa vidíme

Rúže sú späť. A čo rúže, ale úsmevy! Do aktuálneho vydania Piešťanského týždňa sme nezaradili jednu správu, ktorá sa minulý týždeň objavila nielen na našej webovej stránke piestanskydennik.sk a na facebookovom konte, ale aj na všetkých stránkach slovenských médií. Samostatne ju už opakovať azda ani netreba, lebo okamžite, ako zrušenie povinnosti nosenia respirátorov a rúšok na väčšine miest minister zdravotníctva vyslovil, rozšírila sa, pomyselne, do každého kúta.

(Autor: am)

Niet sa čo čudovať, veď sme na tento moment trpezlivo čakali viac ako dva roky. Netreba však zabúdať, že stále je množstvo ľudí, ktorí majú zdravotnú indikáciu na nosenie prekrytia, prípadne rúško nosia dobrovoľne.

No bolo to zvláštne. Prvý vstup do interiéru spoločenského zariadenia bez respirátora, prvý nákup bez respirátora, dokonca prvý nákup v najčastejšie využívanom obchode… no, nebudem klamať, keď poviem, že som sa po tých dvoch rokoch cítila prinajmenšom čudne. Pripadala som si, ako by mi niečo chýbalo, topánky alebo iná dôležitá časť odevu. Zvyknúť sa však dá veľmi rýchlo, i keď jednu výhodu prekrytie malo. Respirátor predsa aspoň čiastočne tlmil pachy.

Ak som ale na začiatku písala o úsmevoch, musím povedať, že som si za posledný týždeň uvedomila ešte jednu zvláštnosť. Za posledné dva roky do môjho života vstúpilo veľké množstvo ľudí, ktorých som vlastne doteraz nevidela bez rúška. Vždy sme sa stretávali v interiéri, k skladaniu rúšok nedošlo, a teraz je to tu. Noví ľudia! Takto som v posledných dňoch znovu „spoznala“ napríklad svojich študentov, ktorým som doposiaľ videla len vlasy, čelá a oči.

No ale čo z toho celého vyplýva? Teraz, keď už nemáme skryté ústa, nemáme pod čo skryť úškrny, hnevom zovreté pery, sklamanie či ďalšie emócie, načo šetriť úsmevom? Niekedy padne vhod usmiať sa na ľudí naokolo, rovnako ako vidieť usmiatych ľudí navôkol.

A usmievať sa možno budete aj pri čítaní aktuálneho Piešťanského týždňa. Dočítate sa o úspechoch študentov z regiónu, zaspomínate si na Teslu Piešťany, možno okrajovo aj na históriu letiska. Nechýbajú ani komunálne novinky, hasičské zásahy, športové výsledky či krásne novorodeniatko. Prajem vám príjemné čítanie!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava