Piešťanské nebo bude žiariť: Radosť a zábava sa ponesie celým festivalom letectva

  • Inzercia
  • 28. apríla 2022, 17:53

Dlho očakávaná udalosť roka vrcholí. Festival letectva prinesie na piešťanské letisko 6.-8. mája slovenský unikát. Lietadlá budú predvádzať akrobacie v noci a celá šou bude okorenená pyrotechnickou a laserovou šou. Rovnako bohatý program ako pre dospelých je pripravený aj pre deti. V najväčšej rodinnej a detskej zóne sa zabavia celé rodiny.

Nočná šou bude okorenená pyrotechnickými a laserovými efektmi. (Autor: kvant.sk/detonics.eu/galeriailuzia.sk)

Úvod do prvého májového víkendu bude naozaj veľkolepý. Festival letectva Piešťany 2022 od piatka 6. do nedele 8. mája ponúka naozaj bohatý program. Fanúšikovia lietadiel si prídu na svoje nielen pri dynamických ukážkach. Pripravená je európska výstava letectva Aeroexpo, kde bude možné obdivovať leteckú techniku z celej Európy. Bonbónikom budú kúsky, ktoré zožali úspech aj na nedávnom EXPO v Dubaji, a slovenská premiéra ultraľahkého vrtuľníka.

Absolútnou novinkou na Slovensku bude nočná letecká šou, pri ktorej budú mať lietadlá na krídlach upevnenú pyrotechniku, vďaka ktorej vytvoria pri akrobaciách unikátne predstavenie. Celé to bude ešte vyšperkované laserovými efektmi. Pútavá bude aj šou so sto dronmi. Romantickým dušiam určite ulahodí balónová šou. Excelentní piloti predvedú svoje zručnosti z Litvy, Česka, Slovenska, Spojeného kráľovstva, Maďarska a Poľska. Na svoje si prídu dokonca aj milovníci dávnej minulosti. Do neba vzlietnu viaceré historické lietadlá a na festivale sa objaví vzácny artefakt – kúsok opláštenia z lietadla, v ktorom 4. mája 1919 nad vajnorským letiskom zahynul Milan Rastislav Štefánik.

Organizátori si dali záležať a popri nadupanom leteckom programe paralelne pracovali aj na pestrom programe pre rodiny s deťmi. Na ploche až 8000 metrov štvorcových bude pre všetky vekové kategórie k dispozícii zdarma rodinná a detská zóna. Pre najmenších sú pripravené špeciálne ortopedické podložky. A ak ešte niekto nepočul o miznúcom atramente, práve na festivale letectva ho môže vyskúšať. Nadšenci adrenalínu a aj väčšie deti si zrejme neodoprú zábavu pri bodyzorbingu, teda hrách, kde sú jednotliví hráči oblečení v gumenej guli. Tí, ktorí budú chcieť zistiť, akú majú mušku, môžu vyskúšať Archery tag, čo je strieľanie z luku, ktoré je však maximálne bezpečné. Špička šípu má totiž penové zakončenie a cieli sa na dierovaný terč. Nebude chýbať ani Nerf strelnica a Laser game – hra na špeciálne upravenom ihrisku. No a pre tých, ktorí nemajú radi adrenalín, je pripravená Balance zóna, kde budú môcť vyskúšať svoju stabilitu na balančných doskách.

Ak by ani súhrn týchto atrakcií nezodpovedal poriadnej zábave, tak úsmev na tvári vyčarí všetkým určite svet optických klamov a ilúzií. Pre milovníkov rozprávok sú pripravené lietajúce rozprávky, ktoré budú sprostredkované pomocou dronov. Aby to celé nebolo len o zábave, organizátori pripravili vďaka partnerom pre deti aj milé aktivity, kde ich naučia napríklad šetriť energie. Hravou formou sa spolu naučia, ako nezabúdať na vypínanie svetla v izbe alebo ako nenechávať chladničku dlho otvorenú. A prejaviť sa budú môcť aj kreatívne duše. Najlepší návrh sa môže stať námetom pre známe ponožky.

Toto a ešte viac zažijete na piešťanskom letisku 6.-8. mája. Príďte a zabavte sa s celou rodinou. Vidíme sa na Festivale letectva Piešťany!

Nočná šou je pripravená nielen pre dospelých, je vhodná aj pre deti. Je však na zvážení každého rodiča, aby dôsledne prehodnotil vek dieťaťa, jeho psychickú vyspelosť a schopnosť celkového spracovania takejto akcie. Je dôležité si uvedomiť, že letecké ukážky budú podporované pyrotechnickými efektmi a akcia bude ukončená ohňostrojom. Z uvedeného dôvodu je vhodné chrániť sluch detí vhodnými prostriedkami.

Informácie o predpredaji vstupeniek, programe a ďalších aktualitách nájdete na www.festivalletectva.sk.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava