Čajky dnes môžu získať majstrovský titul. „Posledný krok je najťažší,“ uvedomujú si.

Často používaná fráza, ktorá je uvedená v nadpise v prípade finálovej série Piešťanských Čajok s MBK Ružomberok platí do bodky. Diplomat aréna by totiž vôbec prvýkrát v histórii mohla byť svedkom majstrovských osláv Čajok. Za stavu 2:1 na zápasy sa v stredu 27. apríla o 18.00 h môže o všetkom rozhodnúť.

Určite to nebude jednoduché, čo vlastne ukazuje aj celkový priebeh finálovej série Niké extraligy žien. Extrémne vyrovnané duely, ktoré sa obvykle rozhodujú doslova v samotnom závere. V sobotu, ale šťastena bola na piešťanskej strane, triumf o 2 body – 67:65, im prihral do rúk majstrovský mečbal.

Takýto úkaz pri doterajších piatich finálových účastiach nikdy nenastal, zverenkyne trénera Petra Jankoviča sa tak musia vysporiadať s novou situáciou a aj tlakom, ktorý vyplýva z náboja štvrtého finálového stretnutia.

„Čaká nás veľmi náročný zápas. Treba si uvedomiť, že stále hráme proti aktuálnemu majstrovi a Ružomberok má veľkú kvalitu. Určite neprídu len odohrať zápas a nič nedarujú zadarmo. My sa musíme na to pripraviť. Verím však, že to zvládneme,“ vyjadril sa pred stretnutím Jankovič.

Zaujímavosťou finálovej série je, že všetky stretnutia sa skončili jednociferným rozdielom. Aj to svedčí o tom, že streda bude z pohľadu atraktivity asi vrcholom doterajšieho ročníka Piešťan. Vidina majstrovských osláv nebola nikdy tak blízko a zároveň tak ďaleko.

„Posledný krok býva najťažší, nie je to len fráza, ale je to ozaj tak. Musíme k tomuto zápasu pristúpiť koncentrovane od prvej minúty. Je to štvrtý duel série, tímy sa poznajú, už sa nie je veľmi čím prekvapiť. Bude to o maličkých detailoch, energii a koncentrácii. Musíme sa sústrediť na samotný zápas a tímovú prácu, a nie vopred na historický úspech, ktorý môžeme dokázať. Ako tím sme spolu dokázali vyhrať dva zápasy a len takýmto spôsobom môžeme uspieť aj po tretí raz. Ružomberok nám nedá nič zadarmo, ale verím, že to môžeme dokázať. Dúfame, že bude plná hala a fanúšikovia nás budú hnať dopredu,“ skonštatovala pred stredajším zápasom kapitánka Čajok Matea Tadić.

Návrat k tradičnému času zápasu o 18:00 by ešte výraznejšie mohol zaplniť tribúny Diplomat arény, povestný šiesty hráč Piešťan tak bude rozhodne k dispozícii. O vstupenky na štvrtý finálový duel v Diplomat aréne eviduje klub veľký záujem, aj preto spustil možnosť zakúpiť si ich v predpredaji od pondelka počas obedov (11:00 – 14:00) v reštaurácii Diplomat aréna. Pokladňa pred zápasom bude otvorená od 16:30, odporúčame prísť s dostatočným časovým predstihom.

Zápas bude naživo vysielať Niké TV.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj