Benefičný koncert pre Ukrajinu prilákal do Kursalonu mnohých

Stovky kusov oblečenia, cenné rady, pomoc, ale aj koncerty pri dobrom pive či jedle. Tak vyzeral Benefičný koncert pre Ukrajinu v sobotu 23. apríla v ŽiWelli Kursalon. Počas celého dňa prichádzali nielen ľudia, ktorí utiekli z Ukrajiny, ale aj Piešťanci a obyvatelia z okolitých obcí.

Bazár bol plný oblečenia i topánok, ktoré pomohli núdznym nielen z Ukrajiny. (Autor: am)

„Vojna u nášho suseda vyhnala z domovov veľké množstvo ľudí. V Piešťanskom okrese našlo útočisko viac ako tisíc utečencov. Samospráva, štátna správa a dobrovoľníci sa snažia pomáhať od samého začiatku tejto krízy. Radi by sme podporili tieto aktivity morálne aj materiálne benefičnou akciu, ktorá bude mať viac aktivít,“ uviedli organizátori benefičného podujatia. Za vznikom tejto akcie stál Miro Béreš spolu s Piešťanským pivovarom ŽiWell a ŽiWellom Kursalon.

Ľudia už v piatok prinášali množstvo vecí, ktoré si v sobotu popoludní prišli pozrieť nielen núdzni z Ukrajiny, ale aj všetci, ktorí potrebujú pomoc. „Bazár je otvorený všetkým potrebným, nielen utečencom. Všetci sú vítaní,“ upozornil Miro Béreš z občianskeho združenia Úsmev pre druhých, ktoré má s charitatívnou činnosťou dlhoročné skúsenosti a pomáha rôznym skupinám ľudí.

Koncertnú časť otvoril Luke Mizmor.

Na bazáre bolo dostupné jarné oblečenie a obuv, hračky a ďalšie potreby. Ľudia dokonca prinášali veci i v sobotu priamo počas podujatia. A tak napriek tomu, že mnohí odchádzali s plnými taškami, aj hodinu a pol po začiatku bazáru boli stojany stále plné.

Priamo v sále Kúpeľnej dvorany, kde sa bazár konal, sa nachádzali kontaktné body pre utečencov, ale aj pomáhajúcich či potenciálnych dobrovoľníkov. Informácie poskytovala Trnavská arcidiecézna charita, Mesto Piešťany a ďalší.

Počas podujatia vystúpilo viacero umelcov. Kultúrny program odštartoval Luke Mizmor, na pódiu ho vystriedal Mario Glanis Zeman. O osemnástej zahral Wannes, o hodinu neskôr Cup of tea a posledným hudobníkom bol „írsky Piešťanec“ Noel McCarthy. Neplánovane vystúpila aj umelkyňa z ukrajinského Dnepropetrovsku, ktorá je od marca v Piešťanoch.

Počas celého dňa venoval ŽiWell 10 percent tržby piešťanskému občianskemu združeniu Úsmev pre všetkých, ktoré sa venuje pomoci utečencom. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava