V novom dome už do pol roka? Pri montovanom dome žiadny problém

  • Piešťanský týždeň / Inzercia
  • 26. apríla 2022, 15:39

Túžite po vlastnom rodinnom domčeku, no odrádza vás dlhý čas potrebný na jeho stavbu? Vďaka moderným montovaným domom stavba nového domu už dávno netrvá roky. Do svojho vysnívaného domčeka sa v takomto prípade viete nasťahovať už za pol roka. A to nie je jediná výhoda, ktorú vám montovaný dom prinesie.

Moderné technológie a pohodlné bývanie

Montovaný dom v minulosti mnohí považovali za akúsi lacnú atrapu murovaného domu, ktorú si vyberajú tí, ktorí si nemôžu dovoliť postaviť skutočný dom. Našťastie tento mýtus je už dávno vyvrátený. Moderné bungalovy sú dnes totiž nielen zaujímavé svojím výzorom, ale najmä kvalitou.

Zjednodušene možno povedať, že takéto nehnuteľnosti v sebe spájajú všetko dobré, čo dnešný človek očakáva od svojho nového domu. Sú moderné, ekologické, postavené z kvalitných materiálov a rýchlo dostupné.

Od výberu projektu až po sťahovanie nemusí v prípade, ak sa rozhodnete pre montovaný dom, prejsť ani pol roka. Ako je to možné, keď stavba murovaného domu trvá aj dva roky? Základný rozdiel je v technologickom postupe. A nie, nemusíte sa obávať, že by bol aj v kvalite. Dnešné montované domy bez problémov prežijú už aj viac generácií. Takže aj obavy z ich krátkej životnosti môžete pokojne hodiť za hlavu.

Široký výber stavebných materiálov aj typov domov

Montované domy delíme z pohľadu konštrukcie na 3 skupiny:

  • Hranolové
  • Panelové
  • Stenové

Aj výberu materiálu na montovaný dom môže byť rôzny, preto nie je montovaný dom ako montovaný dom.

Ako je možné postaviť kvalitný dom tak rýchlo?

Stavebná firma zvládne odovzdať hotový montovaný dom už do 3 mesiacov od objednávky. Postup pri stavbe montovaného domu je totiž o niečo jednoduchší, než je tomu pri klasickom murovanom dome. Z technologického postupu v tomto prípade vypadnú viaceré mokré činnosti, ktoré potrebujú čas na vyzretie. Holodom je preto postavený omnoho rýchlejšie.

Od samotného podania žiadosti o stavebné povolenie do kolaudácie a sťahovanie tak nemusí prejsť ani viac ako pol roka.

Malý, veľký, s garážou aj altánkom

Či už si vyberiete svoj nový dom z typizovaných projektov alebo si dáte zhotoviť projekt priamo na mieru, bungalovy ponúkajú naozaj pestré možnosti. Ľahko tento typ domu prispôsobíte malému pozemku aj všetkým svojim potrebám.

A hoci sme pri montovaných domoch zvyknutí najmä na bungalovy so šikmou strechou a jedným poschodím, ani to už dnes nie je podmienkou. Ako montovaný dom je možné postaviť akýkoľvek dom. Aj ten s rovnou strechou či dvoma poschodiami.

Nevýhody montovaných domov

Samozrejme, aj montované domy majú svoje nevýhody, no rozhodne ich výhody prevyšujú. Hlavnou nevýhodou je nemožnosť svojpomocnej stavby. Technologické postupy pre montované domy si vyžadujú prácu naozaj skutočných odborníkov, nakoľko práve od správnosti prevedenia stavebných prác vo veľkej miere závisí životnosť a kvalita montovaného domu.

Neodborne postavené montované domy sú spojené s rôznymi problémami, od problémov s nadmernou vlhkosťou až po problémy so statikou.

Montovaný dom by ste si preto vždy mali dať postaviť len odborníkom na slovo vzatým a aj stavebnú firmu, ktorej zveríte do rúk stavbu vášho vysnívaného hniezdočka, si najskôr dôkladne preveriť.

Kým ešte pár rokov dozadu sme na nový rodinný dom museli čakať aj niekoľko rokov, dnes už je možné bývať vo svojom za pár mesiacov. Neuveriteľné sa tak stalo skutočnosťou. Nie je preto žiadnym prekvapením, že v mnohých lokalitách dnes už malé montované domy nahrádzajú aj bývanie v byte.

(inz.)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín