Aký materiál vybrať posteľnú bielizeň?

  • Inzercia
  • 25. apríla 2022, 13:48

Vyberte si atraktívnu posteľnú bielizeň v lákavých štýloch a osviežte vzhľad svojej spálne.

Ilustr. foto © tiahome.sk

Dnes je na trhu taká rôznorodá posteľná bielizeň, že je ťažké vybrať si tú dokonalú súpravu. Najlepšie je vybrať si podľa hlavných kritérií: praktickosť, odolnosť a pohodlie.

Existujú napríklad hustejšie tkaniny, ktoré sa najlepšie používajú v chladnom období, tenké a mäkké sú vhodné pre bábätká a pre ostatných kupujúcich je dôležitá hygiena a hypoalergénnosť. Z akých materiálov je lepšie vybrať posteľnú bielizeň?

V prvom rade si treba uvedomiť, že výber by mal byť založený na prírodných materiáloch. To zaisťuje, že väčšina vašich vlastností bude spĺňať požiadavky, pretože takéto materiály sú najpohodlnejšie.

Medzi takýmito súpravami je veľa drahých produktov a dokonca aj prémiových, ale existujú aj celkom cenovo dostupné a dokonca aj rozpočtové možnosti.

Obľúbené posteľné obliečky

• Satén je drahý materiál s veľmi krásnym vonkajším povrchom. Hladkosťou pripomína hodváb, rovnako lesklý a hladký. Materiál z vnútornej strany je drsný, takže obliečka sa nešmýka a deka v obliečke dobre drží.

• Flanel – túto látku zbožňujú nielen deti, ale aj dospelí pre jej jemnosť a žmolkovanie. Flanelové obliečky sú vhodné na chladné obdobie, pretože perfektne drží teplotu.

• Batiste je naozaj luxusný bavlnený materiál. Takáto posteľná bielizeň sa každý deň používa zriedka: je to skôr darček a elegantná možnosť.

Toto nie je úplný zoznam látok vyrobených z bavlnených vlákien, ale vyššie uvedené sú najobľúbenejšie.

Ľanová tkanina je vďaka sile vlákien pomerne hustá, no výborne reguluje teplotu a dobre absorbuje vlhkosť. Ľanová posteľná bielizeň je vhodná pre každú sezónu, navyše existujú odrody bielizne: napríklad francúzska. Je tenšia a mäkšia, no oveľa drahšia.

Obliečky sa často vyrábajú z froté, no veľmi krásne a zaujímavé nájdete aj v dizajnových obliečkach. Samotná látka je mimoriadne mäkká a príjemná na dotyk. Väčšinou sa používa v zime, no niektorí milovníci strapcov sa v lete nedokážu rozlúčiť s obľúbeným materiálom bez toho, aby sa cítili nepríjemne.

Existuje množstvo drahých a veľmi reprezentatívnych materiálov: hodváb, satén, žakár. Môžete si vybrať ľubovoľnú možnosť – pre dizajn spálne alebo svoje vlastné preferencie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila